Erdoğan'ın komşusu tutuklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la aynı apartmanda kalan gazeteci Erdal Şen tutuklandı. Şen, "Cemaatin Hava Kuvvetleri imamı' olduğu ileri sürülen Adil Öksüz'ün kaçmasına yardım etmekle suçlanıyor. Erdoğan: Bunların hepsi karaktersiz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bir dönem Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la Ankara'da aynı apartmanda oturan gazeteci Erdal Şen, darbe soruşturması kapmasında tutuklandı. Şen, darbecilerin merkez olarak kullandığı Akıncı Üssü'nün yakınında yakalandıktan sonra gözaltına alınıp serbest bırakılan Adil Öksüz'ün kaçmasına yardım etmekle suçlanıyor. Erdoğan, 'cemaatin Hava Kuvvetleri imamı' olduğu öne sürülen Öksüz'ün kaçmasına yardım eden eski komşusuna "Bunlar karaktersiz" diyerek tepki gösterdi.

Hürriyet gazetesinde bu gün Nuray Babacan ve Turan Yılmaz, imzasıyla Erdan Şen hakkında geniş bir habere yer verildi. Haberde yer alan bilgiler özetle şöyle:

Şen, Dokuz Eylül Üniversitesi Haberleşme Bölümü’nden mezun olduktan sonra 1994 yılında gazeteciliğe başladı. Zaman gazetesinde başbakanlık muhabirliği yapan Şen, aynı dönemde Milli Güvenlik Akademisi’ni de bitirdi.

TRT'YE BELGESEL

“Belgelerin Dilinden Yassıada’nın Karakutusu” ve “27 Mayıs’ın Sessiz Tanıkları” adlı kitapları bulunan Şen, TRT-1’de yayınlanan “Ali Adnan-Başvekil/Bir İnsan Serüveni” belgeselinin konsept danışmanlığını yaptı.

Şen, Erdoğan’ın Subayevleri’nde oturduğu apartmana Zaman Gazetesi’nin başbakanlık muhabiri iken 2008’de taşındı. Apartmanın giriş, Başbakanlık ofisinin ise üst katındaki, 4 nolu daireyi, bir dönem STV’nin Ankara temsilciliğini yapan Haluk Örgün’den kiraladı.

Şen, Ocak 2012’de ise Haber Müdürü olarak Habertürk gazetesine geçti. Haber müdürlüğü uzun ömürlü olmayan Şen, tekrar başbakanlık muhabirliğine kaydırıldı. Ancak, Ekim 2012’de gazetenin Ankara Temsilcisi yapıldı.

17-25 ARALIKTAN SONRA ATILDI

17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarının ardından Şen gazete yönetimince temsilcilik görevinden alınarak “özel ekler koordinatörlüğüne” atandı. Bir süre sonra da Subayevleri’ndeki evinden taşındı. Habertürk bir süre sonra Şen ile yollarını ayırdı.

Son olarak Meydan gazetesinde çalışan Şen, darbe girişiminin kilit isimlerinden biri olduğu iddiasıyla aranan ve  "FETÖ’nün Hava Kuvvetleri İmamı" olduğu öne sürülen, Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz’ün kaçışına yardımcı olduğu gerekçesiyle tutuklandı.

ERDOĞAN: SAYGIDA KUSUR ETMEZDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şen'e ve onun kaçmasına yardım ettiği öne sürülen Öksüz'e şöyle tepki gösterdi:

"Mesala 15 Temmuz gecesi olan hadise. İsmi Adil (Öksüz) olan şahsı kastediyorum. İsmi Adil de kendisi adil değil? Bakın onu kaçıran gazeteci bizim apartmanda oturuyormuş. Komşumuz yani. Görünürde bize saygıda hiç kusur etmezdi. Şimdi Adil-denilen o şahsı kaçıran adam olduğu ortaya çıktı. Bunların hepsi karaktersiz. "