Öğrenciler cemaat evlerinde yaşananları anlatıyor

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fethullah Gülen Cematine bağlı yurt ve evlerin çoğu kapatıldı. Bir dönem buralarda kalan üniversite öğrencileri cemaat  evlerinde neler yaşadıklarını anlattı.

Google Haberlere Abone ol

Hacı Bişkin  [email protected]

DUVAR – Fethullah Gülen'e ait cemaat evlerinde birçok üniversite öğrencisi barınıyor. Özellikle ev abileri ve ev ablaları  üniversitelerin kayıt tarihlerinde üniversite kampüsleri önünde stant açıyorlardı. Fethullah Gülen cemaatine bağlı olarak çalışan kişiler, Kredi Yurtlar Kurumu tarafından devlet yurtlarına yerleştirilmeyen öğrencileri cemaat evlerine çekmek için yoğun çaba sarf ediyorlardı.

Gaziantep Üniversitesi'nde okuyan Baran G. ve Hakan B. isminde iki üniversite öğrencisi yaklaşık iki sene cemaat evlerinde yaşamak zorunda kaldıklarını anlatarak, cemaat evlerinde gördüklerini Duvar'a anlattı.

'KPSS'YE GİRİN HER ŞEYİ BİZ HALLEDERİZ'

Cemaat evinde kaldığı sırada birçok haksızlığa maruz kalan üniversite öğrencisi Hakan B. cemaat abileri tarafından öğrencilerden sadece sınavlara girmelerinin istediğini, bakanlıklara ve devletin birçok kurumuna bu öğrencileri atayacaklarını söylediğini aktararak, “Üniversiteyi kazandığım ilk sene devlet yurtlarına yerleştirilmedim. Ben de mecburi olarak cemaat yurduna gittim. Yaşları 30 ve 40 olan insanlar gece geç saatlerde kaldığımız evlere gelerek toplantı yapıyorlardı. Bana bir telefon hattı verdiler sadece bu hatlar üzerinde iletişim  kurmamız gerektiğini söylediler. Bu telefonlardan cemaate bağlı olan herkesi arayıp akşamları toplantılara davet mesajları gönderiyorlardı. Bizi zorla Zaman Gazetesi ve Sızıntı Dergisi'ne abone ettiler. Artık onlara para yetiştiremedim. Karşı çıktığım zaman seni ailene şikayet ederiz diye tehdit ettiler. Ben para vermeyi ve toplantılara katılmayı kabul etmedim. Cemaat abisi babamı arayıp oğlunun kötü alışkanlıkları var diye şikayet etti. Ben de durumu babama anlattım. Paramız olmadığı için babam arabasını satarak bana para gönderdi. Ben de bir gece aniden elbiselerimi alıp cemaat evinden kaçtım” dedi.

'AK PARTİ'YE OY VERİN DİYORLARDI'

Gaziantep'te üniversite okuduğu sırada cemaat evinde yaşamak zorunda kalan bir başka üniversite öğrencisi Baran G. ise yaşadıklarını şöyle anlatıyor: “Üniversiteyi kazandığım ilk sene devlet yurduna başvurum sonuçsuz kaldı. Ben de maddi imkansızlıklardan dolayı cemaat evinde yaşamak zorunda kaldım. Beni üniversitemden uzak bir eve yerleştirdiler. Her gece Fethullah Gülen'e ait kitapları zorla okutuyorlardı. Akşamları  sohbet adı altında tanımadığımız ve kendilerini bize esnaf olarak tanıtan kişiler FETÖ'nün ideolojisini zorunlu bir şekilde öğretmek istiyorlardı. Zaman Gazetesi'ne abonelik için beni zorladılar. Kabul etmeseydim beni evden kovarlardı. Her ay 40 TL gazete parası veriyordum. İki sene sonra artık dayanamadım bu duruma karşı çıktım. Ev abisine karşı çıktığım için eşyalarımla birlikte beni dışarı attılar. 20 gün boyunca dışarıda kaldım. Okulu bırakmayı bile düşündüm.”

AK Parti hükümeti ve Fethullah Gülen cemaatinin arası iyi olduğu dönemlerde cemaat büyükleri tarafından kendilerine AK Parti'ye oy vermek için zorlandıklarını söyleyen Baran G. AK Parti ile Gülen cemaati arasında yaşanan olaylardan sonra seçim zamanlarında, "AK Parti dışında bütün partilere oy vereceksiniz" diye tehdit edildiklerini söyledi.