Sıla'dan ikinci açıklama: Demokrasi farklılıklara saygı duymanın adıdır

Yenikapı mitingi için şov dedi, AK Partili belediyeler konserlerini iptal etti. Hatta hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Şarkıcı Sıla Instagram hesabından yeni bir mesaj yayınlayarak şaşkın olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 7 Ağustos Pazar günü AK Parti, CHP ve MHP liderlerinin katılımıyla Yenikapı’da düzenlenen ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ öncesi “Darbelere karşıyım ama böyle bir şovun içinde olmayacağım” dediği için eleştirilen ve konserleri iptal edilen sanatçı Sıla Gençoğlu, süreci üzüntüyle izlediğini belirterek, “Demokrasi farklılıklara saygı duymanın, o rengi farklılıklarla omuz omuza yaşamayı becerebilmenin adıdır” dedi.

Popüler müzisyen, miting sonrası sözlerinin arkasında olduğunu söyleyince konserleri AK Partili belediyeler tarafından iptal edilmeye başlamıştı.

Ayrıca Twitter hesabında kendini ‘eski milli tenişçi’ olarak tanıtan Çağrı Dalgalı adlı bir kişi, Sıla hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ iddiasıyla Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Dalgalı’nın başsavcılığa verdiği dilekçede Sıla’nın, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ ve ‘Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama’ suçlarını işlediği öne sürüldü: “Yaşanan tüm bu olaylar karşısında büyük cesaret örneği sergileyerek olayları bastıran Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletinin, tüm dünyanın konuştuğu ve övgüyle bahsettiği Yenikapı mitingine ‘şov’ diyerek aşağılayan şüpheli hakkında şikayette bulunmak bir vatandaşlık görevi olup, şüpheli hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması için Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir vatandaşı olarak işbu şikayette bulunma zaruretim hasıl olmuştur.”

Bu gelişmeler üzerine Instagram hesabından bir açıklama yayınlayan  Sıla süreci şaşkınlıkla izlediğini söyledi:

A photo posted by Sıla (@silagencoglu) on