Metrocity'de kafasına tahta düştü, dava açtı

İstanbul Levent'teki Metrocity'nin sinemasında bir izleyicinin kafasına tahta parça düştüğü öne sürülüyor. İzleyici, 21 TL tazminat istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Levent'teki Metrocity AVM’nin sinemasında, tavandan tahta bir parçanın bir izleyicinin kafasına düştüğü ve kadının kılpayı ölümden döndüğü ortaya çıktı. Sinema yönetiminin bu sırada hiçbir yardımda bulunmadığı öne sürülüyor.

Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre, Şeyda Hancıoğlu Efe, 13 Ocak 2016'da kız kardeşi Sena Hancıoğlu ile birlikte Levent Metrocity AVM’nin sinema salonlarından birinde oynayan, “Rüzgârın Hatıraları” isimli filme bilet aldı. Ancak filmin başlamasından yaklaşık 15 dakika sonra, salonun tavanından yaklaşık 2 metrekare büyüklüğünde bir tahta Hancıoğlu'nun kafasına düştü.

'FİLMİ DURDURMADILAR BİLE'

Hancıoğlu Efe, İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 21 bin liralık tazminat davası açtı. Davanın dilekçesinde yer alan iddialara göre, Şeyda Hancıoğlu Efe başından yaralanırken, kız kardeşi ve salondaki izleyiciler görevlilerin filmi durdurması, ışıkların açılması ve acilen tıbbi yardımda bulunulması için çığlık attılar. İddiaya göre, yetkili ve görevlilerden gelen giden olmadığı gibi film durmadı, ışıklar yanmadı.

'KAFASINA DOKUZ KANCA TAKILDI'

Şeyda Hancıoğlu Efe, izleyicilerin yardımıyla ve cep telefonlarının ışıklarıyla, bilincini kaybetmek üzereyken fuayeye taşınıp ambulansla hastaneye kaldırıldı. İddiaya göre, bu sırada tavandan başka bir parçanın kopması ya da tamamen çökme ihtimaline karşın salon boşaltılmadı. Hastanede saç derisi kısmen tıraş edilen Şeyda Hancıoğlu Efe’nin kafasındaki yaraya dokuz kanca takıldı. Olayla ilgili savcılık soruşturmasının sürdüğünü aktaran avukatı, 21 bin 352 lira tazminat istemiyle şikâyetçi oldu.

'HASTANEYE 5 BİN ÖDEDİK’

Açılan davada mahkemeye savunma yapan sinema şirketi avukatıysa talebin reddini istedi. Şirket personelinin derhal davacıya yardımda bulunduklarını savunan Kapsam Sinemacılık şirketi avukatı, “Davacı bölgenin en iyi hastanesine götürülmüş ve hastaneye yaklaşık 5 bin lira ödenmiştir. Ayrıca davacıya 3 dikiş atılmış ve evinde istirahate çekilmiştir” dedi.

Etiketler dava sinema AVM Metrocity