ÖSO hedefleri bildiriyor, TSK vuruyor

Fırat Kalkanı harekâtı için sınırda konuşlandırılan iki 'Bordo Bereli' taburunun başında bizzat Özel Kuvvetler Komutanı Korg. Zekai Aksakallı bulunuyor. Harekâtta, Özgür Suriye Ordusu güçleri hedef bildiriyor, TSK vuruyor.

Google Haberlere Abone ol

Özlem Akarsu Çelik [email protected]

ANKARA - Askeri kaynakların adını 'Fırat Kalkanı' olarak açıkladığı harekât kapsamında TSK tankları Suriye topraklarına girdi. Harekâtın ilk saatlerinden bu yana bizzat sınırda birliklerinin başında bulunan Özel Kuvvetler Komutanı Korg. Zekai Aksakallı da harekâtın en çok dikkat çeken ismi oldu.

İKİ TABUR SINIRDAYDI

Fırat Kalkanı harekâtında “Bordo Bereliler' olarak bilinen iki Özel Kuvvetler taburu sınırda konuşlandırılırken başlarında Özel Kuvvetler’in komutanı Korg. Zekai Aksakallı bulunuyor.

Aksakallı, 15 Temmuz gecesi darbe girişimini engelleyen komutanlardan biri olarak öne çıkmış ve erken yapılan Yüksek Askeri Şura’da korgeneralliğe terfi ettirilmişti.

cerablus6

TSK harekâtta Türkiye’de 'eğit-donat' kapsamında eğittiği yerel güçlerden destek alıyor.

Askeri kaynaklar tankların sınırı geçmesiyle birlikte Özel Kuvvetler'in de harekâta katıldığını ifade ediyor.

ÖSO HEDEFLERİ İŞARETLEDİ

Duvar’ın edindiği bilgiye göre, TSK'nın eğitiminden geçen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) militanları, koalisyon güçlerinin vuracağı hedeflerin işaretlenmesi sorumluluğunu üstlendi.

ABD’nin, IŞİD’le savaşması için Suriyeli ‘ılımlı’ militanlardan bir ordu kurmak amacıyla Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar’la birlikte planladığı “eğit-donat” projesi 2014 yılında başlamıştı.

oso11

Suriye'de ÖSO militanlarına ait olduğu belirtilen

hesaplardan atılan fotoğraflardan biri.