TSK Suriye'de harekata başladı

Topçu atışıyla başlayan bir bombardımanla TSK Cerablus harekatını başlattı. Daha sonra dört hava harekatı yapıldı...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TSK bu sabah saat 04.00'te Suriye sınırında IŞİD'in elindeki Cerablus kasabasına yönelik operasyona başladı... Harekatın topçu atışı ile başladığı, saat 06.08'e kadar süren bombardımanın ardından, 06.30'a kadar ardı ardına F 16'ların da katıldığı dört hava harekatı düzenlendiği belirtiliyor. Şu anda, sınırdan Cerablus'a doğru mayın temizleme ve koridor açma çalışmaları iş makinaları eşliğinde sürdürülüyor. Bu çalışmanın tamamlanmasının ardından bölgeye yönelik kara harekatı başlayacağı belirtiliyor. Saat 07.20'de ise Cerablus girişi top atışı ile tarafından yeniden bombalanmaya başlandı.

'63 HEDEFE 224 ATIM'

Harekatın amacı, “sınır güvenliğini sağlamak, IŞİD ile mücadele kapsamında koalisyon güçlerine destek vermek ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlamak olduğu” olarak açıklandı.

Askeri harekat kapsamında ilk olarak saat 04.00 sıralarında topçu ve ÇNRA atışları başlatıldı, saat 04.05'de daha önceden belirlenmiş belli noktalardan geçiş için iş makinaları geçitler açılmaya başlandı, saat 05.45'te topçu ve ÇNRA atışları sona erdi. Bu atışlar sonucunda tespit edilen toplam 63 hedefe 224 atım yapıldı. İlk hava harekatı ise saat 06.08'de başladı. 06.30'a kadar dört hava harekatı yapıldı. Askeri kaynaklar, saat 06.08'oe başlayan hava harekatına Türk Hava Kuvvetlerine ait F-16'lar iştirak ettiğini açıkladı. Karkamış sınır bölgesinde TSK'ya ait tankların beklediği görüldü.

harita

CERABLUS'TA NE OLUYORDU?

Cerablus Türkiye sınırında IŞİD'in elinde kalan son sınır kapısıydı. Menbiç'i alan Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ilerleyişinin Cerablus'a doğru devam etmesi bekleniyordu. Ancak kısa süre önce Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı 5 bin kişilik bir gücün de bu kasabaya yöneldiği ve IŞİD'le çatışmaya başladığı haberleri geldi. Türkiye'nin bu hamlesi askeri yorumcular tarafından ÖSO'nun Cerablus'a giriş yolunu açma amaçlı olarak değerlendiriliyor.

KıLıT

Etiketler IŞİD TSK cerablus