Diyarbakır'da çağrı günü

DTK, HDP, KJA, DBP ve HDK, bu gün Diyarbakır'da ortak açıklama yapıyor. Açıklamanın içeriğine ilişkin çalışmada sona gelindi.

Google Haberlere Abone ol

Vecdi Erbay  [email protected]

DUVAR - Diyarbakır'da Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların demokratik Kongresi (HDK), Özgür kadın Kongresi (KJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkaların Demokratik Partisi (HDP)  bu gün ortak bir açılmama yapacak. HDP öncülüğünde yapılacak olan olan açıklama DTK binası önünde saat 17.00'de gerçekleştirilecek.

İçeriğine ilişkin bilgi verilmeyen açıklamaya, DTK, HDK, KJA, DBP ve HDP eşbaşkanları, HDP'li vekiller, DBP'li belediye eşbaşkanları ve belediye meclis üyelerinin katılacağı belirtiliyor.

ÖCALAN BİRİNCİ GÜNDEM

Açıklamanın hazırlıkları sürerken siyasi gelişmelerle ilgili kapsamlı mesajların verilmesi bekleniyor. Ancak Kürt siyasetçilerin gündeminde ilk sırada, 2015 Nisan ayından bu yana kimseyle görüştürülmeyen PKK lideri Abdullah Öcalan durumunun olduğu belirtiliyor.

Kürt halkının taleplerinin bir kez daha dile getirileceği de kulislere yansıyan bilgiler arasında yer alıyor. Çatışmalı sürecin başladığı 2015 Temmuz'undan bu yana Kürt halkının kazanımlarının geri alınmak istendiğine dikkat çekilmesi ve Kürt siyasi kurumlarının ortak tutumlarını deklare etmesi de bekleniyor.

Saat 17.00'de DTK önünde yapılacak açıklamaya Diyarbakırlıların da katılması bekleniyor.