KHK Eğitim Sen'li akademisyenleri vurdu

Son OHAL kararnamesiyle görevden alınanlar arasında Eğitim-Sen üyesi üç akademisyen de var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişiminden sonra 21 Temmuz’da ilan edilen OHAL kapsamında çıkarılan yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ‘Fetö/PDY' ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle iki binden fazla çalışan üniversitelerden uzaklaştırıldı.

Artık başkanlık sistemi gerekmezArtık başkanlık sistemi gerekmez

Görevden uzaklaştırılanlar arasında İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Erdal Bulğan, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Araş. Gör. Feride Şener ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Araş. Gör. Mustafa Emre Yılmaz da var.

Devlette KHK depremi!Devlette KHK depremi!

'CEMAATLE İLGİLERİ YOK'

Eğitim Sen 6'No'lu Şube Başkanı Mustafa Görkem Doğan, üç akademisyenin Gülen cemaati ile hiç bir bağlantısı olmadığını ileri sürerek karara tepki gösterdi. Doğan şunları söyledi:

“Bu sabah itibarıyla 3 akademisyen arkadaşımızın görevden uzaklaştırıldığı haberini aldık. Görevden alınan arkadaşlarımız barış yanlısı kişiler. KHK'nin metnin de muğlak bir metin var. 3 arkadaşımızın  FETÖ ile hiçbir bağlantıları olmamıştır. Bunun anlamı şudur: Üniversitelerde belirli görüşler silinmek isteniyor. Böyle bir kararı beklemiyorduk.”

KHK'ler, imzacı akademisyenleri cezalandırma fırsatçılığına mı dönüşüyor?KHK'ler, imzacı akademisyenleri cezalandırma fırsatçılığına mı dönüşüyor?

'BANK ASYA'YA PARA YATIRDIĞI İÇİN'

Yrd. Doç.Dr. Erdal Bulğan hakkında 2015 yılında derste Cizre'yle ilgili sözler söylediği için soruşturma açıldığını hatırlatan Doğan, Bulğa'nın daha sonra açığa alındığını belirtti.

Doğan, şöyle devam etti: “Feride Şener hocamız muhalif kimliği ile tanınan bir kişi. Mustafa Emre Yılmaz ise daha önce Bank Asya'ya para yatırdığı için açığa alındı. Buradan görüldüğü üzere görevden alınan akademisyenler herhangi bir örgütle hiçbir bağlantıları yok. Bu hocalarımız Eğitim Sen üyeleridir. Verilen bu yanlış karardan derhal dönülmesini istiyoruz.”

Gülseren Adaklı: FETÖ'cü olmadığımı devlet biliyorGülseren Adaklı: FETÖ'cü olmadığımı devlet biliyor