Yeni KHK yayınlandı

Resmi Gazete'de bugün yayınlanan 673 sayılı KHK yürürlüğe girdi. Gülen cemaatine ait yurt dışındaki okulların diplomaları iptal edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yayımlanan 673 numaralı KHK ile, hakim ve savcılıktan kendi isteğiyle emekli olanlar, KHK'nın yayımlandığı tarihten itibaren 2 ay içinde başvurmaları halinde mesleğe dönebilecekler.

Ceza infaz kurumları ve tutukevleri izleme kurullarının başkan ve üyelerinin görevlerine son verildi. 10 gün içinde kurulların seçimi yeniden yapılacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve kamu kurumlarında çok sayıda kişinin, görevlerine son verildi.

Fethullah Gülen cemaatine ait yurt dışındaki okulların denklikleri iptal edildi. Bu okullardan alınan diplomalar geçersiz duruma geldi. İsmi yayınlanan 158 kişinin de öğrencilikle ilişikleri kesildi.

5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında, 1 Mayıs 2014 tarihinden önceki uyuşturucu operasyonları nedeniyle verilecek ikramiyelerin ödemesi iptal edildi. Karar sadece Gülen'le bağlantılı olduğu tespit edilen kişileri kapsıyor. (HABER MERKEZİ)