Yunanistan’a kaçarken yakalandılar

Marmara Üniversitesi'nden H. A. ile öğretmen Ş. Ö.'nün ülkeden Yunanistan'a kaçarken yakalandıkları iddia edildi. İki şüpheli, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz soruşturması kapsamında Marmara Üniversitesi’nde açığa alınan Doç. Dr. H. A. ile meslekten ihraç edilen öğretmen Ş. Ö., Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'nde yasadışı yollardan Yunanistan’a kaçmak isterken yakalandığı öne sürüldü. İki şüpheli, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Emniyette yapılan incelemede 2 şüpheliden H. A.’nın soruşturma kapsamında görev yaptığı Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalında Doç. Dr. olduğu ve 26 Temmuz tarihinde açığa alındığı belirlendi. Diğer şüpheli Ş. Ö.’nün de İstanbul Sancaktepe Anadolu Lisesi’nde edebiyat öğretmeni olduğu ve 1 Ağustos tarihinde meslekten ihraç edildiği ortaya çıktı.

Doç. Dr. H.A. ile öğretmen Ş.Ö.’nün İstanbul’daki bazı kişilere yurt dışına kaçırma karşılığında 12 bin 500 Euro ödedikleri öne sürüldü. Yanlarında Meriç Nehri'nden Yunanistan’a geçmek için kullanacakları şişme bot ve pompayla yakalandıkları öne sürüldü. (Edirne/DHA)

NOT VE ÖZÜR: Haberi ilk yayınladığımızda, kaynağımız olan ajanstan kaynaklanan bir hata ile H.A.'nın "Haldun Akoğlu" olduğu belirtilmiştir. Haber ajansından kaynaklanan bu hatayı paylaştığımız için okurlarımızdan ve Haldun Akoğlu'ndan özür diliyoruz.