İsrail Büyükelçiliği'nde bıçaklı saldırı

Elindeki çantayla slogan atarak İsrail Büyükelçiliği'ne girmeye çalışan bıçaklı saldırgan bacağından vurularak durduruldu. Valilik, Osman Nuri Çalışkan'ın akli dengesinin yerinde olmadığını öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'da İsrail Büyükelçiliği'ne yönelik bir saldırı oldu. İlk bilgilere göre, bıçakla güvenlik görevlisini bıçaklamaya çalışan bir kişi bacağından vuruldu.

Saldırganın 1975 Konya doğumlu Osman Nuri Çalışkan olduğu açıklandı. Akıl sağlığı yerinde olmadığı açıklanan saldırganın, "Bütün Ortadoğu'yu değiştireceğiz" şeklinde bağırdığı iddia edildi.

Ankara Valiliği saldırıdan dakikalar sonra yaptığı açıklamada, saldırganın örgüt bağlantısı olmadığını belirtti.  Açıklamada saldırganın 'meczup görünümlü' olduğu belirtilerek "Arşiv kaydı ve herhangi bir örgüt bağlantısı tespit edilememiştir. Konu ile ilgili araştırma ve soruşturma devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

TEKBİR GETİREREK ELÇİLİĞE KOŞTU

Görgü tanıklarına göre, elçilik önünden birkaç defa geçen saldırgan daha sonra tekbir getirerek, elindeki çantayla binaya girmeye çalıştı. Güvenlik görevlilerinin müdahale ettiği kişi bacağından vuruldu.

Saldırganın 1975 doğumlu Osman Nuri Çalışkan olduğu açıklandı. Saldırganın 1975 doğumlu Osman Nuri Çalışkan olduğu açıklandı.

Yaralı olarak yakalanan saldırgana ait olduğu belirtilen çanta bomba imha ekipleri tarafından alındı.

ELÇİLİK PERSONELİ SIĞINAĞA GİRDİ

Olay sırasında elçilik çalışanlarının sığınağa girdiği belirtildi.

POLİS İŞİNİ YAPTI

İsrail maslahatgüzarının saldırı sırasında büyükelçilikte olmadığı açıklandı.  İsrail maslahatgüzarı Amira Oron, "Saldırı sırasında Ankara Valiliği'nden çıkmış ve elçilik yolundaydım. Türk polisi işini yaptı" dedi.

Dün Batı Şeria'da bir Filistinli İsrail askerini bıçaklamaya çalışırken vurularak öldürülmüştü. Olay sırasında büyükelçilik çalışanlarının sığınaklara indiği bildirildi.İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre elçilik personeli güvende, saldırgan ise yaralı. Polis şu an elçilik önündeki şüpheli paketi inceliyor.

İsrail askerini bıçaklamaya çalışan Filistinli öldürüldü  İsrail askerini bıçaklamaya çalışan Filistinli öldürüldü