Anıtkabir'deki plastik park sökülüyor

Anıtkabir'de yapılan oyun parkı CHP'liler tarafından kısmen söküldü. Komutanlığın parkın tamamen kaldırılması için çalışma başlattığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Anıtkabir'e yapılan ve tepki çeken oyun parkı, CHP Çankaya İlçe Başkanlığı öncülüğünde toplanan partililer ve bir grup sivil toplum kuruluşu üyesi tarafından kısmen söküldü.

Nisan ayında bir kargo şirketinin sponsorluğunda yapılan oyun parkını protesto etmek için CHP'liler ve sivil toplum kuruluşları üyeleri Anıtkabir önüne gelerek, basın açıklaması yaptı. Anıtkabir'in Akdeniz Caddesi üzerinde bulunan kapısının önünde bir araya gelen eylemciler, "Burası park değil Anıtkabir", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları attı.

Anıtkabir'e çocuk parkından sonra halı saha yapıldıAnıtkabir'e çocuk parkından sonra halı saha yapıldı

CHP: PARK YAPILACAK YER BURASI DEĞİL

CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli tarafından yapılan basın açıklamasında, Anıtkabir'in 1'inci derece sit alanı olduğu, bu alana plastik kaydıraklar konularak 'ucube' görüntülerle saygı mekanına saygısızlık yapılmasına izin verilmeyeceği ifade edildi. Dereli konuşmasına, "Gerekirse sonsuza kadar burada olacağız. Şehitlerimizin kanlarıyla kurulan bu aydınlık Cumhuriyeti ne tek adam heveslerine, ne otoriter yönetimlerine, ne de halk düşmanlarına, Cumhuriyet düşmanlarına teslim etmeyeceğiz. Çocuklarımızı bizler de çok seviyoruz. Ancak onlara park yapılacak yer burası değil. Madem çocukları çok seviyordunuz o zaman neden dünyanın tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Bayramını kutlat mıyorsunuz? Son sözümüz o ucube kaydıraklar saygı mekanından ya kaldırılacak ya da kaldırılacaktır" ifadelerini kullandı.

anitkabir3

SALINCAKLARI SÖKTÜLER

Yapılan basın açıklamasının ardından Anıtkabir'e giren protestocu grup, parkın yapıldığı bölgeye yöneldi. Parka gelen grup, salıncakları kendileri sökmeye başladı. Daha sonra park alanına Çankaya İlçe Başkanı gelerek, komutanlığın parkın sökülmesi için çalışmaları başlatacağını duyurdu. Eylemciler, daha sonra Anıtkabir'den ayrıldı.

KOMUTANLIK SÖZ VERDİ İDDİASI

Anıtkabir'e yapılan ve son günlerde yoğun tepki alan oyun parkı, CHP Çankaya İlçe Başkanlığı öncülüğünde toplanan partililer ve bir grup sivil toplum kuruluşu üyesi tarafından kısmen söküldü. Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, komutanlığın parkın sökülmesi için çalışmaları başlatacağını duyurdu.