DBP'den Anayasa Mahkemesi'ne kayyım başvurusu

DBP, belediyelere atanan kayyımlarla ilgili olarak Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yaptı. Başvurunun ardından, Adliye önünde yapılmak istenen basın açıklamasına, polis izin vermedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), belediyelere atanan kayyım atanması kararını Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) taşıdı. DBP Hukuk Komisyonu üyeleri ile Nusaybin ve Dargeçit Belediyesi eş başkanları adına bireysel başvuru dilekçelerini Diyarbakır Adliyesi’ne sundu.

Evrensel gazetesinin haberine göre, başvurunun ardından Diyarbakır Adliyesi önünde açıklama yapmak isteyen heyete polis, izin vermedi. Bu nedenle basın açıklaması DBP Genel Merkezi'nde yapıldı.

Başvuruyla ilgili açıklama yapan DBP Hukuk Komisyonu Üyesi Gülay Koca Öztürkoğlu, DBP’nin siyaset dışı bırakılmak istenildiğini belirtti. DBP'li 24 belediyeye kayyım atandığını hatırlatan Öztürkoğlu, OHAL ile kayyımların meşrulaştırıldığını söyledi. Öztürkoğlu, kayyım atamalarının hukuka aykırı olduğunu öne sürdü.

28 belediyeye kayyım atandı!28 belediyeye kayyım atandı!

Atanan kayyımlar ile belediye eş başkanlarının bireysel hak gasbına uğradığını ifade eden Öztürkoğlu, bu nedenle de AYM’ye eş başkanlar adına bireysel başvuruda bulunduklarını aktardı.

İdari işlemler için de başvurular yapılacağını bilgisini veren Öztürkoğlu, “Bugün Nusaybin ve Dargeçit Belediye Başkanları adına bireysel başvurularımızı yaptık. İdari yargı başvurularını da belediye eş başkanları adına yapacağız. Benzer uygulamaların olduğu tüm belediyeler adına da bireysel başvurularımızı hem belediye başkanları hem de Meclis üyeleri adına yapacağız” dedi.

Diyarbakır kayyımı nasıl karşıladı?Diyarbakır kayyımı nasıl karşıladı?

Bozdağ: Kayyımla milletin iradesine sahip çıktıkBozdağ: Kayyımla milletin iradesine sahip çıktık