MHP'li vekil: 'Bunların karıları helâldir' diyerek askeri lojman kapısına dayandılar

15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşananlar konuşulmaya devam ediyor. İki buçuk ayın ardından bir iddia da Sakarya'dan geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- MHP Sakarya Milletvekili Zihni Açba, 15 Temmuz gecesi Sakarya'da bir grubun subay eşlerine tecavüz etmek istediğini söyledi.

Darbe girişimin olduğu gece bir grup sivilin Çark Caddesi'ndeki askeri lojmanlara gittiğini belirten Açba, şöyle devam etti:

"O akşam bir grup insan askeri lojmanların oraya gidip 'Bunların karıları bize helaldir, verin onları bizlere' diye milletin evlerinin kapısına dikiliyorlar. Bu evlerdeki kadınlar, bunlar da kimler biliyor musunuz? Albay, generallerin evleri değil, subay ve astsubay tayfasından bahsediyorum, onların evleri. 'Bunların karıları bize helaldir, verin onları' diye kapıları tırmalıyorlar oraya yönlendirilmiş sivil insanlar."

Zihni Açba, 15 Temmuz gecesi görevlendirilen 20 askerin ailesiyle görüştüğünü ifade ederek, "Dinlediğim görüşmeler, ağlayan sızlayan çocuklar da oldu. Çocuklarını okullara kaydettiremeyen insanlar var. Bir takım şeyleri yaparken çok dikkatli olmak lazım. Yaklaşık 20 asker ailesiyle de görüştüm ben. Bu görüşmeyi parti binamızda yapmadık. O insanların gözyaşlarını, ızdıraplarını habercilik, siyaset, ne adına olursa olsun bence pazarlamamak lazım" diye konuştu. (DHA)