KESK'ten tüm Türkiye'de eylem kararı

KESK, 'ihraç edilen ve açığa alınan kamu emekçileri derhal görevlerine iade edilsin' talebiyle Türkiye çapında eylem kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - KESK, 29 Eylül Perşembe gününden itibaren iş yerlerinde ve illerde eylemlere başlayacak.

KESK Eş Genel Başkanılerı Lami Özgen ve  Şaziye Köse sendika yöneticileriyle birlikte bu sabah Ankara Mülkiyeliler Birliği'nde basın toplantısı düzenleyerek, eylem kararını açıkladı. Eylem kararına ilişkin açıklamayı Şaziye Köse yaptı.

Köse'nin açıklamasına göre eylemler, 'ihraç edilen ve açığa alınan kamu emekçileri derhal görevlerine iade edilsin' talebiyle ülke genelinde bir imza kampanyasıyla başlayacak.

KESK, 29 Eylül'den 15 Ekim tarihine kadar iş yerlerinde ve kent meydanlarında kuracağı stantlarda, "İşimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz. Bu ağır saldırıyı da püskürteceğiz" başlıklı bir bildiri dağıtacak.

EYLEM TAKVİMİ

KESK'in "OHAL kaldırılsın, KHK'ler geri çekilsin" talepleriyle 29 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleştireceği eylemler şöyle:

29 Eylül perşembe günü imza kampanyası başlatılacak ve aynı gün kent merkezlerinde, iş yerlerinde kurulacak stantlarda KESK'in bildirisi dağıtılacak.

1 Ekim basın açıklamaları yapılacak.

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nde Milli Eğitim Bakanlığı önünde oturma eylemi gerçekleştirilecek.

1-2 ve 6-7-8 Ekim tarihlerinde Açığa almaların yüksek olduğu illerden başlayarak üyelerle geniş katılımlı toplantılar yapılacak.

10 Ekim katliamının yıl dönümünde yurt çapında eylem ve etkinlikler düzenlenecek.

12 Ekim'de illerden yola çıkan yürüyüş kolları 15 Ekim sabahı Ankara'da olacak.

KESK'ten büyükşehir önünde eylemKESK'ten büyükşehir önünde eylem

'KOLLUK BİLİNÇLİ YAPIYOR, HÜKÜMET GÖZ YUMUYOR'

Basın toplantısında soruları yanıtlayan Özgen, KESK üyelerine yönelik gözaltılar ve tutuklamaların başlayacağı yönündeki iddialar hatırlatılınca şu yanıtı verdi:

"Son iki yılın sendikal eylem ve etkinlikleri bahane gösterilerek bazı illerde arkadaşlarımız gözaltına alınıyorlar. OHAL yasası çerçevesinde üç, beş gün avukat görüşü yasaklanıyor. Mahkemelere çıkarılan arkadaşlarımıza sorulan sorulardan hareketle sendika eylemlerini bilinçli ve kasıtlı olarak suç isnadına dönüştürme eğilimi var. Kolluk bunu bilinçli olarak yapıyor, hükümet buna göz yumuyor. Aynı zamanda bu gözaltına alınan, tutuklanan arkadaşlarımız hakkında yeni adli soruşturmalar açtırılmak suretiyle yeni işten atmaların zemini de bu şekilde sağlanıyor. KHK ile işten atmalar, bakan onayıyla işten atmalar yetmiyormuş gibi keyfi gözaltılarla şimdi de bu yapılıyor. Birçok ilde arkadaşlarımızın yaşadığı durum budur. Bu hukuksuz ve pervasızca yönelim ısrarla sürdürülmek isteniyor."