Özyaşar ve Jiyan gözaltında

Yazar Murat Özyaşar ve şair Renas Jiyan bu sabah gözaltına alındı. Diyarbakır'da Jiyan'ın da aralarında bulunduğu toplam 10 Eğitim-Sen'li öğretmenin gözaltına alındığı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - “Ayna Çarpması” adlı ilk kitabıyla Haldun Taner Öykü Ödülü ve Yunus Nadi Öykü Ödülü’ne değer görülen yazar Murat Özyaşar, bu sabaha karşı, Terörle Mücadele Ekipleri’nce, İstanbul’daki evine yapılan baskın sonrası gözaltına alındı.

Özyaşar'ın akrabaları şu an Vatan Emniyeti önünde bekleyişlerini sürdürüyor.

Yazar ve öğretmen Murat Özyaşar' ın gözaltına alındığını eşi Sibel Oral Twitter'dan açıkladı. Oral, "Murat Özyaşar az önce evimize yapılan baskın sonucunda terörle mücadele ekiplerince gözaltına alındı" dedi. Özyaşar, OHAL kapsamında çıkarılan 23 Temmuz tarihli ve 29779 sayılı Kanun Hükmünde Kararname uyarınca açığa alınmıştı. "Ayna Çarpması", "Bir", "Sarı Kahkaha" gibi kitaplarıyla tanınan Özyaşar, ilk kitabı “Ayna Çarpması” ile Yunus Nadi Öykü Ödülü ve 2008 Haldun Taner Öykü Ödülü’ne değer görülmüştü.

Kürt sanatçılar açığa alındıKürt sanatçılar açığa alındı

KÜRT ŞAİR DE GÖZALTINDA

Öte yandan Diyarbakır'da sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında ise 10 kişi daha gözaltına alındı. Diyarbakır Eğitim Sen Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, ev baskınlarında Eğitim Sen üyesi şair ve yazar Renas Jiyan'ın da gözaltına alınanlar arasında olduğu duyuruldu. Diyarbakır'da daha önce Eğitim-Sen üyesi 10'dan fazla öğretmen de tutuklanmıştı.