Ankara Garı katliamı için adalet nöbeti başlıyor

Eşini Ankara Garı katliamında kaybeden 10 Ekim Derneği Başkanı Coşkun, 'Vicdanı olan herkesi 10 Ekim Pazartesi saat 10.04'te garın önüne bekliyoruz' dedi. Bir yıldır süren 'barış nöbeti' 7 Kasım'da başlayacak duruşmayla yerini 'adalet nöbeti'ne bırakacak.

Google Haberlere Abone ol

Özlem Akarsu Çelik  [email protected]

ANKARA- Eşi avukat Uygar Coşkun'u kaybettiği Ankara Garı katliamının ardından kuruluşunda yer aldığı ve başkanlığını yürüttüğü 10 Ekim Derneği ile katliamın takipçisi olan avukat Mehtap Sakinci Coşkun, katliamın yıl dönümü için çağrı yaptı.

Yapılacak anma etkinliklerini DUVAR'la paylaşan Mehtap Sakinci Coşkun şunları söyledi: "Zaman bize gösterdi ki, maalesef bütün katliamlar sahipsiz kalıyor. Bu nedenle tek vücut, tek yürek olmak zorundayız. Bizler yaklaşık bir yıldır her ayın 10'unda olay yerinde barış nöbeti tutuyoruz. Bu nöbetimizi katliamın birinci yıl dönümünde sona erdireceğiz çünkü şimdi adalet nöbetimiz başlıyor. Katliam davasının ilk duruşması 7 Kasım'da yapılacak. 10 Ekim Pazartesi günü saat 10.04'te vicdan sahibi herkesi garın önüne bekliyoruz. Bu alelade bir çağrı değil bir insanlık sınavı çünkü oradaki kalabalık, adalet arayışımızın sesi olacak."

'HAYATIMIN DAVASI'

"O gün 10 Ekim 2015'te Ankara Garı'nın önünde 'Barış Mitingi' için toplanan insan sayısına ulaşabileceğimiz umuduyla, katliamda hayatını kaybeden 101 kişi ve yaklaşık 400 yaralı için 10 Ekim Pazartesi mesai saati olmasına rağmen herkesi 10. 04'te Gar önüne bekliyoruz" diyen Sakinci Coşkun, bundan sonra duruşmalarda tek vücut, tek yürek, bir arada olarak adalet arayacaklarını belirtti.

"Katliamda eşinizi kaybettiniz ve bu acıya rağmen her gün katliamın takipçisi olmak için çalıştınız. Bunu nasıl başardınız?" sorusuna Mehtap Sakinci Coşkun şu yanıtı verdi, "Size göre başarmış mı görünüyorum? Öyleyse gerçekten mutlu olurum. Ben hukukçuyum ve bir yandan bu ülkede adaletin sağlanamayabileceğini biliyorum. O olaya o gün ben de tanıklık ettim. Özelimde çok kötü süreçlerden geçiyorum. Ben bir anneyim. Eşimi kaybettiğimde oğlum 2 yaşındaydı, şimdi 3 yaşında. Çocuğumun ileride benden hesap soracağını düşünüyorum. Bu, hayatımın davası! Ve o davada en profesyonelce nasıl olurum, onun için çabalıyorum. Bir acıya gömülmenin, o acının ekseninde yaşamanın hayatıma katkı sağlamayacağını biliyorum."

ANKARA KATLİAMI 1'İNCİ YIL ANMASI

10 Ekim Derneği'nin Ankara Katliamı 1'inci yıl anması etkinlik programı şöyle:

9 Ekim 2016 

11.00 Mezarlık Anması – Karşıyaka Mezarlığı

(Saat 10.00’da Vedat Dalokay Nikâh Salonu önünden araç kalkacak)

15.00 Panel: 10 Ekim’in Ardından

TMMOB-TTB-KESK-DİSK-10 Ekim Derneği

Hukukçular ve Gazeteciler

16.30 Forum: Geride Kalanlar

Yer: İnşaat Mühendisleri Odası

10 Ekim 2016 

10.04 Tren Garı Önünde Anma

13.00 Sergi Açılışı - Uray Sanat Galerisi