Polisler TV 10'u da mühürledi

Polis, OHAL kararnamesiyle kapatılan TV 10'u mühürledi. KHK ile toplam 12 televizyon kanalı ve 11 radyo kapatılmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan TV 10’un İstanbul Esenyurt’ta bulunan binasına polis tarafından baskın düzenlendi ve ardından kanal mühürlendi.

Olağanüstü Hal (OHAL) ilanı ardından yayınlanan 668 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 12 televizyon kanalı ve 11 radyonun kapatılmasına karar verilmişti.

OTURMA EYLEMİ

Hakkında kapatılma kararı verilen TV 10’un Esenyurt’ta bulunan binasına polis baskın düzenledi. Akşam saatlerinde polis ve maliye ekipleri tarafından basılan kanalda yapılan tespitlerin ardından tutanak tutuldu. Kanalın kapısı mühürlenmek istendiği sırada kanalın reji odasına gelen Alevi dedeleri, Alevi örgütleri temsilcileri, sanatçılar ve siyasetçiler burada oturma eylemi başlattı. Alevi dedeleri kanallarını terk etmeyecekleri ifade etti.

GÖRÜŞME SONUÇ VERMEDİ

Odaya gelen polis ve müfettişler ile eylemdekiler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Daha sonra Alevi dedeleri ve kurum temsilcileri aralarında görüşme yaptı. Görüşmenin ardından bir kez daha oturma eylemine başlayan Alevi dedeleri ve kurum temsilcileri, yarım saati aşan bekleyişin ardından oturma eylemini sonlandırdı. Eylemin sonlandırılmasının ardından polis ve maliye ekipleri, kanalın reji odasını mühürleyerek, kanaldan ayrıldı.

NE OLMUŞTU?

Olağanüstü Hal (OHAL) ilanı ardından yayınlanan 668 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile aralarında İMC TV, Hayatın Sesi, TV 10, Van TV, Jiyan TV, Azadi TV ve Zarok TV’nin de bulunduğu 12 televizyon kanalı ve 11 radyonun kapatılmasına karar verildi.

Denge TV, Birlik Medya TV, Van TV, Diyarbakır’da yayın yapan Zarok TV, Özgür Gün TV, Jiyan TV, Azadi TV ve Gün Radyo ve İstanbul’da yayın yapan İMC TV ve Hayatın Sesi TV mühürlendi.

Mersin’de yayın yapan Radyo Ses, Adana’da yayın yapan Radyo Dünya, Malatya’da yayın yapan Özgür Güneş Radyosu, Urfa’da yayın yapan Radyo Karacadağ ve Mardin Kızıltepe’de yayın yapan Rayo Rengin mühürlenmiş, Yön Radyo da kapatılmıştı.

İstanbul’da yayın yapan Özgür Radyo’nun da internet yayını kesildi, hakkında kapatma kararı verildi. Yapılan baskında kanalın karasal yayını durduruldu.

Kapatılan kanalların arasında yer alan İMC TV’nin Genel Yayın Yönetmeni Defne Asal ile Hayatın Sesi Televizyonu Genel Müdürü Gökhan Çetin ve Haber Editörü Sultan Özer’in sarı basın kartı Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından iptal edildi. (HABER MERKEZİ)