Veliler Milli Eğitim'in önünde: 'Proje'niz değiliz!

Öğrenci ve veliler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'proje okul'larına karşı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde protesto gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Öğrenci ve veliler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'proje okul'larına karşı toplanan 150 kişilik bir grup, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde protesto gerçekleştirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın da katıldığı protestoda, "MEB'in projesi olmayacağımızı İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde deklare etmek için toplandık!" denildi.

Öğrenci velileri çocuklarının eğitim aldığı liselerin proje kapsamına alınmasına tepki göstererek, bir an önce bu karardan vazgeçilmesini istedi. Veliler, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne projenin iptali için dilekçe verdiler.

YARKADAŞ: EN BAŞARILI OKULLAR HEDEFE KONULDU

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "proje okul"lara itiraz eden velilerle birlikte basın açıklaması yaptı. CHP’li vekil, "Bu ülkede imam ve hatip ihtiyacı varsa, onları yetiştiren yeterli sayıda okul var. Sizin derdiniz, imam ve hatip yetiştirmek değil; çağdaş, laik, bilimsel eğitim veren okulların kökünü kazımak ve onları tasfiye etmektir’’ dedi. Yarkadaş, şunları söyledi: “AKP iktidarı proje okullar adı altında kendi gerici anlayışını tüm okullara dayatmak istiyor. Dün, bir internet sitesine bir video yansıdı. Kabataş Lisesi’nin müdür yardımcısı, artık her okulun İmam Hatip Okulu olması gerektiğini ve bunun vaktinin geldiğini söylüyor. Bu pervasızlığın uygulamadaki yansıması, proje okullardır. Proje Okullar iktidar tarafından partimize getirildiğinde, bunun kanun teklifi olarak geçmesi isteniyor ve başarısız okulların eğitim düzeyinin yükseltileceği; çalışmanın bunun için yapıldığı söyleniyordu. Bu kanun teklifi meclise getirildiğinde biz o dönem de itiraz ettik. AKP’nin amacının, laik, çağdaş ve bilimsel eğitim veren okullar ile Atatürkçü, demokrat yurtsever öğretmenleri tasfiye etmek istediğini söyledik.’’

Kadıköy Anadolu Lisesi'nde eylemKadıköy Anadolu Lisesi'nde eylem