Avukat cezaevinde hastanelik edildi

Halkın Hukuk Bürosu'ndan avukat Günay Dağ, Maltepe Çocuk Hapishanesi'nde gardiyanlar tarafından darp edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Günay Dağ bugün İstanbul'da bulunan Maltepe Çocuk Hapishanesi'nde, gardiyanlar tarafından darp edildi. Dağ'ın parmakları ve başı kırıldı.

Çağdaş Hukukçular Derneği başkanı Gökmen Yeşil, Maltepe Cezaevi'nde bulunan 17 yaşındaki bir çocuğun sistematik şekilde işkence gördüğünü ve çocuk mahpusun 5 gündür açlık grevinde olduğunu söyledi. Yeşil, olayı incelemek için cezaevine giden avukat Günay Dağ'ın, gardiyanlar tarafından darp edildiğini belirtti.

'CEZAEVİ MÜDÜRÜ ODAYA GARDİYANLARI ÇAĞIRDI'

Meslektaşının kendisine mesaj attığını ve parmakları kırıldığı için araba kullanmadığını söyleyen Yeşil, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Meslektaşım Günay, 17 yaşında bir çocuğun cezaevinde işkence gördüğü ve 5 gündür açlık grevinde olan çocuğun durumunu öğrenmek için Maltepe Çocuk Hastanesi'ne gitti. Cezaevi müdürü gardiyanları çağırarak meslektaşımızı darp etti. Bana mesajla ulaştıktan sonra bir ambulansa bindirilip hastaneye kaldırıldı. Arkadaşımızın parmaklarını ve kafasını kırarak darp ettiler.”