İki ilde daha HDP ile DBP'ye operasyon

Van ve Hakkari'de HDP ve DBP'ye operasyon... Aralarında il ve ilçe başkanlarının bulunduğu 40'tan fazla kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Van ve Hakkari’de polisin gerçekleştirdiği operasyonda aralarında HDP ve DBP il ve ilçe başkanlarının da bulunduğu 49 kişi gözaltına alındı. Van’daki operasyonlarda DBP İl Eşbaşkanları Murat Sarısaç ve Sevinç Şeker, HDP Çatak İlçe Eşbaşkanları Şükrü Yavuz ile Sevgi Eraslan ile HDP il ve ilçe başkanları ile birlikte 40 kişi gözaltına alınırken, Hakkari’de de HDP İl Eşbaşkanı Metin Besi dahil HDP ve DBP’li isimlere operasyon düzenlendi. Hakkari’deki operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

ARAMALAR DEVAM EDİYOR

Van merkeze bağlı Şabaniye Mahallesi ile Çatak ve Gevaş ilçelerinde sabah erken saatlerde çok sayıda zırhlı araç eşliğinde ev baskınları yapılırken, HDP Gevaş ilçe binasını ablukaya alan polislerin binaya girdiği ve aramaların devam ettiği bildirildi. Gözaltına alınanlar ifadeleri alınmak üzere Van ve Çatak İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Van’da gözaltına alınanların listesi şöyle: Van İl Eşbaşkanları Murat Sarısaç ile Sevinç Şeker, HDP Muradiye İlçe Eşbaşkanları Kutbettin Değer, Anergül Albak, DBP İl Eşbaşkanları Murat Sarısaç, Sevinç Şeker, DBP İlçe Eşbaşkanları Mehmet Kaplan, Ayşe Değer, DBP Özalp İlçe Eşbaşkanı Aslı Kaymaz, HDP İlçe Eşbaşkanı Recep Ceylancı, DBP Bahçesaray İlçe Eşbaşkanı Halil Bogra, HDP Saray ilçe Eşbaşkanları Şahabettin Bilmez, Mürşide Sevmiş, DBP İlçe Eşbaşkanı Kader Çeri, Çaldıran DBP İlçe Eşbaşkanları Nasir Ürgen, Sirvan Şahin, HDP İlce Başkanı Ali İhsan Taş gözaltına alınan isimler arasında yer alıyor.

DBP ve HDP Edremit, İpekyolu ve Tuşba ilçe binalarına giren polisin aramaları devam ediyor. İlçe binalarına baskın düzenleyen polis, HDP Edremit İlçe Eşbaşkanı Berna Karataş ve DBP İlçe Eşbaşkanı Atiye Şen’i gözaltına aldı. DBP Van il binasında arama yapan polisler, çekim yapmak isteyen gazetecilere müdahale ederek çekim yapmalarına izin vermedi.

HAKKARİ’DE ALINANLARIN İSİMLERİ

Hakkari’de sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan isimler ise şunlar: HDP İl Eşbaşkanı Metin Besi, HDP Merkez İlçe Eş Başkanı Asım Özcan, Hakkari Belediye Eş Başkan Yardımcısı Behçet Kanat, Hakkari Eski Belediye Başkanı Kazım Kurt, DBP il eş başkan yardımcısı Hakan Abi, DBP üyesi Ferset Heybeli, Ekrem Temel, Şaban Uğur, Ömer Kaya.

Etiketler HDP DBP polis operasyon