Malta'da düşen uçakta Frontex muamması

Malta'dan bu sabah havalanan küçük uçağın düşmesiyle en az 5 kişi öldü. Uçakta Avrupa Birliği (AB) sınır ajansı Frontex çalışanlarının olduğu iddia edildi ancak bu iddia yalanlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Malta'dan bu sabah havalanan küçük bir uçağın kalktıktan hemen sonra çakıldığı, en az 5 kişinin öldüğü bildirildi...

Milliyet gazetesinin haberine göre, Akdeniz'deki ada ülkesi Malta'dan bu sabah havalanan küçük uçağın düşmesiyle en az 5 kişi öldü. Uçakta Avrupa Birliği (AB) sınır ajansı Frontex çalışanları bulunuyordu. Kazada ölenlerin kimlikleriyle ilgili henüz bir açıklama yok. Öte yandan Frontex Malta’da bu sabah beş kişinin ölümü ile sonuçlanan uçak kazasında ölenlerin Frontex personeli olduğu iddiasını yalanladı. DHA'nın haberine göre, Frontex’ten yapılan açıklamada düşen uçağın AB’nin sınır güvenlik birimi Frontex tarafından kullanılmadığı belirtildi. Havaalanı kaynakları ve görgü tanıkları, uçağın Libya'nın Misrata kentine doğru havalandıktan hemen sonra düştüğünü bildiriyor. Yerel basın ise 10 kişi taşıyabilen uçağın Lüksemburg'dan Frontex uzmanlarının kullanımı için kiralandığını aktarıyor. (HABER MERKEZİ)

Etiketler uçak ab malta Frontex