Şanlıurfa'da IŞİD'li bombalarla yakalandı iddiası

Şanlıurfa'da S.A.A. adlı kişi kişi gözaltına alındı. IŞİD militanı olduğu belirtilen S.A.A'nın evinde TNT ile güçlendirilmiş 5 bomba bulunduğu bildirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şanlıurfa'da, eylem hazırlığında olduğu belirtilen Suriye uyruklu S.A.A. adlı IŞİD'li polis tarafından gözaltına alındı. Evde yapılan aramada ise TNT ile güçlendirilmiş 5 el yapımı bomba bulunduğu açıklandı.

Terörle Mücadele Şubesi polisleri, S.A.A.'nın Suriye'den kaçak yollarla Türkiye'ye geçeceği ve 'Fırat Kalkanı' harekatına misilleme amacıyla eylem yapacağı istihbaratı üzerine harekete geçti.

Ekipler, yerini belirledikleri ve bir süre takibe aldıkları S.A.A.'nın Şanlıurfa'da barındığı adrese operasyon düzenledi. S.A.A. gözaltına alınırken, evde yapılan aramada bombalı eylemde kullanılmak üzere ateşlemeye hazırlanmış 4 kilo 410 gram güçlendirilmiş TNT patlayıcı ile imal edilmiş 5 mıknatıs ve bilye sistemli el yapımı patlayıcı, 10 pil, 5 kapsül, 5 telefonla uzaktan kumandalı anahtar sistemi ve 50 metre infilaklı fitile el konuldu.

(ŞANLIURFA-DHA)