'Baba yaramı daha iyi diktiler değil mi?'

Sazan Kaçan, Siyami Ersek Hastanesi'nde ameliyat edilmesinin ardından önceki gün akciğerinin su toplaması nedeniyle tekrar ameliyata alındı. Doktorlar Sazan'ın en kısa sürede taburcu edileceğini söylüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Henüz 5 yaşındaki Sazan hastalıklarla mücadeleye devam ediyor... Duvar'ın haberi üzerine yardımseverlerin harekete geçmesiyle hastaneye yatırılan Iraklı Sazan önceki gün akciğerinin su toplaması nedeniyle ikinci kez ameliyata alındı. Sazan'ın babası Somükcan Kaçan, kızının ameliyata alındığı sırada kendisine 'Baba beni ilk ameliyat ettiklerinde dikişlerimi sağlam dikmediler, şimdi dikişlerimi daha sağlam diktiler değil mi?' diye sorduğunu söyledi.

İLK AMELİYATI BAŞARILI GEÇMİŞTİ

Kaçan bebeğin kalbi delik ve 'fellat tetratolojisi' teşhisi konulmasının ardından acil bir şekilde ameliyat olması gerekiyordu. Hastane masrafları 18 bin TL olunca aile bu parayı karşılayamadı. Duvar'ın haberi üzerine yardımseverlerin harekete geçmesiyle Sazan geçen ay İstanbul'da bulunan Siyami Ersek Hastanesi'nde ameliyata alındı. Doktorlar, aileye ilk ameliyatın başarılı geçtiğini, bebeğin bu şekilde tedavilere karşılık vermesi durumunda en kısa zamanda taburcu edileceğini söyledi. Fakat Sazan bebeğin akciğerinde su toplaması ve akciğerin üzerindeki liflerin zarar görmesi nedeniyle doktorlar ikinci kez ameliyat kararı aldı.

'YARAMI BU SEFER DAHA İYİ DİKTİLER'

Baba Kaçan, 1 aydır hastanede olduklarını belirterek, "Kızım son 15 gündür yine rahatsızlandı. Doktorlar bize akciğerlerin üzerindeki liflerin zarar gördüğünü söyledi. Bunun üzerine önceki gün kızımı tekrar ameliyata aldılar. Sazan şu an 48 saat boyunca gözlem altında tutulacak. Bunun sonucunda aksi bir durum gelişirse doktorlar bu seferde anjiyo yapabiliriz dediler. Kızım için harekete geçen herkese teşekkür ederim.”

NE OLMUŞTU?

IŞİD'in Şengal'e saldırması sonucunda Türkiye sığınan Kaçan ailesi önce Şırnak'ta bulunan kampa yerleşti. Şırnak'ta sokağa çıkma yasağının başlamasıyla birlikte Kaçan ailesi Diyarbakır'da bulunan Fidanlık Kampı'na geçti. Fidanlık Kampı AFAD'a bağlı olmadığı için burada buluna Ezidiler 2'nci ve 3'ncü sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor.

Sazan Kaçan’ın hastalığını 12 Ağustos’ta kamuoyuna duyurduk. Bunun üzerine birçok kişi Kaçan’ın hastane masraflarına ortak olmak için harekete geçti. Fakat Kaçan ailesi mülteci statüsünde olmadığı için, 18 bin TL olan hastane masrafı 48 bin TL'ye yükselmişti. Daha sonra hastane yönetimi bu ücreti tekrar 18 Bin TL olarak belirledi. Ameliyat masraflarını üstlenmek isteyenler sayesinde, 5 yaşındaki Sazan Kaçan’ın ameliyatı bir ay önce Dr. Seyami Ersek Hastanesi’nde gerçekleşmişti.