Avrupalı dostlarından Aslı Erdoğan'a destek

Avrupa'da Aslı Erdoğan'ın Avrupalı Okur ve Dostları isimli grup Erdoğan'la dayanışma için bir basın bildirisi yayınladı. grup, Erdoğan'la birlikte diğer gazeteci ve yazarların da serbest bırakılmasını talep ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aslı Erdoğan'ın Avrupalı Okur ve Dostları adıyla bir grup Aslı Erdoğan ve diğer gazetecilerin serbest bırakılmasını talep etti. Bildirinin tam metni bu şekilde:

Aslı Erdoğan silahlı bir terör örgütüne üye olmakla ve devletin bölünmez bütünlüğünü tehdit etmekle suçlanarak cezaevine konulmuştur.  Tahliye edilmesine yönelik  her türlü başvuru herhangi bir gerekçe gösterilmeden reddedilmiştir.  Bu durum Türk devletinin hukukuna aykırıdır

ASLI ERDOĞAN NEDEN SERBEST BIRAKILMALIDIR?

Çünkü Erdoğan'ın devletin bütünlüğünü bozduğuna, terör propagandası yaptığı ya da bir terör örgütüne üye olduğuna dair maddi veya hukuki herhangi bir delil bulunmamaktadır. Öte yandan güncel Türk yasalarına ve anayasaya göre yasal işlem sadece deliller ışığında yapılabilir Bir zanlının hapsedilebilmesi için suçlu olduğuna dair ehemmiyetli delil bulunmalıdır ama bu  Erdoğan'ın hapsedilmesini gerektiren hiçbir delil ortada görünmemektedir.

Aslı Erdoğan günlük Özgür Gündem gazetesinde sadece gönüllü temsilcilik ve yayın danışmanlığı görevinde bulunmuştur. Buna rağman Erdoğan suç eylemi işlemekle itham ediliyor. Aslı bir barış aktivistidir ve yaşamını Türkiye'nin olağanüstü koşullarında sürdürmeye  çalışmaktadır. cezaevine konulması için hiçbir maddi kanıtın olmadığı koşularda yapılan uygulama hukuk dışıdır.

Aslı Erdoğan gibi Necmiye Alpay gibi kadınları, Gülten Kışanak ve Fırat Anlı gibi seçilmiş eş belediye başkanlarının serbest bırakılması ve Can Dündar, Pınar Selek  gibi yazarların özgür bir biçimde evlerine dönebilmelerini talep ediyoruz.

Bütün günlük gazeteler (Özgür Gündem) yayınevi, dergilerin, televizyon kanallarının, (Hayat tv, İmc tv) ve radyo istasyonlarının önündeki yasaklar kaldırılmalıdır.

Barışa duyarlı bütün okurlar ve ifade özgürlüğünü umursayan herkese sesleniyoruz. Gelin adaletsizliğe karşı birlikte savaşalım. Özgürlüğü birlikte pekiştirelim.

Yaşasın uluslarararası dayanışma

Yaşasın ,ifade özgürlüğü

Aslı Erdoğan'ın Okur ve Dostları

#aslierdoganaözgürlük

#necmiyealpayaözgürlük

#basinözgürlügü

#düsünceözgürlügü