CHP'li Tezcan'ı vuran zanlı tutuklandı

Aydın'da cumartesi günü uğradığı silahlı saldırıda yaralanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan bugün taburcu edildi. Tezcan'a ateş eden Alparslan Sargın tutuklanırken, olay anında yanında bulunan Fatih Yeşilyurt ile iş ortağı İrfan Türkmen serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aydın'da silahlı saldırıya uğrayan ve sağ baldırından yaralanan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'ın hastanedeki tedavisi tamamlandı. Tezcan bugün taburcu edildi.

Öte yandan Tezcan'a yönelik silahlı saldırı gerçekleştiren Alparslan Sargın ile olay günü yanında bulunan ve aynı gün polise teslim olan Fatih Yeşilyurt ile İrfan Türkmen bugün adliyeye çıkartıldı.

1 TUTUKLAMA, 2 SERBEST

Alparslan Sargın, sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Sargın'ın olay günü yanında bulunan ve aynı gün polise teslim olan Fatih Yeşilyurt ile iş ortağı İrfan Türkmen ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Zanlı Sargın bugün tutuklandı. Zanlı Sargın bugün tutuklandı.

Sargın, adliyeden çıkarılırken "Vatan Sağolsun" diye bağırdı. Adliye önünde duran bazı kişilerin ise bunun üzerine Sargın'ı alkışladığı görüldü. Adliye önünden "Alparslan bravo" sesleri de yükseldi.

NE OLMUŞTU?

Aydın'da geçen cumartesi akşamı, partisinin Aydın İl Başkanlığı'nın üst katındaki restoranda yemek yiyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, yanına gelip, "HDP'ye destek verenin sonu böyle olur" diye bağıran Alparslan Sargın'ın tabancayla ateş etmesiyle sağ baldırından yaralandı. İlk müdahale sonrası Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kaldırılan Bülent Tezcan, ameliyat edildi. Tezcan'ın bacağına isabet eden kurşunun ana damarlardan biri olan 'femorel arter'in (atardamar) bir santimetre yakınına denk geldiği, bu damarı parçalasa hayati tehlike doğurabileceğine dikkat çekildi. Tezcan'ın bacağındaki, kemiğe saplanan kurşunun ise çıkartılmayacağı belirtildi.

"'REİS HAKKINDA DÜZGÜN KONUŞ' DEYİP VURDUM"

Tezcan'a silahlı saldırıda bulunan, 'Silahla yaralama', 'Kişiyi hürriyetinden mahrum bırakma ve zorla alıkoyma' ve 'Çek-senet tahsilatı yapma' suçlarından sabıkalı Alparslan Sargın'ın emniyetteki ifadesinde, "Arkadaşımla birlikte yemek yiyorduk. Bülent Tezcan ve yanındakiler de aynı mekana geldi. Çok yakın oturuyorduk. Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı hakkında konuşuyordu. O sırada aklıma HDP Kongresine katıldığı ve saygı duruşunda bulunduğu geldi. Dayanamadım ve yanına gittim, 'Reis hakkında düzgün konuş' dedim. O da bana ters bir cevap verdi ve ben ateş ettim. Alkollüydüm" dediği öğrenilmişti.

(AYDIN-DHA)