Türkiye Suriye sınırına duvar örüyor

Türkiye Suriye sınırında güvenliği sağlamak için duvar örmeye başladı. Kaçak girişleri engellemek için yedi tonluk ve üç metrelik bloklar inşa ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Reuters haber ajansı Türkiye-Suriye sınırında inşası devam eden duvar inşaatından görüntüler geçiyor.  Hatay'ın Beşarslan köyünde devam eden çalışmalarla 911 kilometrelik sınır hattında inşaatın yaklaşık üçte birlik kısmı tamamlanmış durumda. Sınırın sıfır noktasına konulmak üzere yaklaşık yedi tonluk ve üç metrelik beton bloklar yapılıyor.

Henüz inşaat bitmediği halde 2011 yılından beri Suriye sınırından kaçak geçişlerde dramatik bir düşüş yaşanıyor.

SIĞINMACILAR VE KAÇAKÇILAR TÜRKİYE SINIRINI KULLANIYOR 

Sınırlardan kaçak geçiş yapmaya çalışan ilk grup Türkiye'ye yasal yollardan girip kayıt yaptırmamış, geçici kimlik belgesi olmayan Suriyeli sığınmacılar. Göç İdaresi'nden alınmış bir belgeleri olmadığı için resmi sınır kapılarını kullanıp legal geçiş yapamayan insanlar kaçak olarak sınırı aşmaya çalışıyor.

Alternatif yollardan girmeye çalışan ikinci grup ise kaçakçılar . Geçmişte katırlar ve hatta araçlarla Suriye'den Türkiye'ye kaçak mazot getirenler, duvarla birlikte gelirlerini kaybetmiş durumda. İnsan geçişi halen kısmi olarak sürse de araç geçişi tamamen bitmiş durumda.