Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan HDP açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dokunulmazlıklar üzerinden Meclis'e millete yargıya meydan okuyan ve hatta hakaret eden bu densizlerin amacı Türkiye’yi uluslararası alanda sıkıntıya sokmaktır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'da düzenlenen Sağlık Bilimleri Üniversitesi Fahri Doktora Tevdi törenine katıldı.

İşte Erdoğan’ın burada yaptığı konuşmadan satır başları:

"80 milletvekilini aldıkları günün ertesinde halkı sokağa davet ettiler. Ölen Kürt'tü öldüren de Kürt'tü. Bunu onlar yaptı. Yaşanan hadise son derece açık ve nettir. TBMM tüm milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırdı. Bu sadece onlar özel bir durum değil. Ama şu anda batının ağzına bakın.

Dokunulmazlıklar üzerinden meclise millete yargıya meydan okuyan ve hatta hakaret eden bu densizlerin amacı Türkiye’yi uluslarası alanda sıkıntıya sokmaktır.

Benim uluslararası bu saldırılardan en ufak bir endişem yoktur. Benim için aslolan milletimdir. Milletim ne diyor. Ya batı bizim için hiç hayırlı rüya gördü mü? 53 sene Türkiye’yi Avrupa Birliği kapısında bekleyen batıdan biz ne bekleyeceğiz? Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz.

Biz çalışalım inanın bunları sollayıp geçeriz.

Türkiye son 3 yılda yaşadıkları nedeniyle kendisine yeni bir yol çizmiş bir ülkedir.

7 Haziran’ın ardından olanları izledim. Ben siyasette çırak değilim kalfa da değilim. Sana vereceğiz de sen ne yapacaksın. Sen bir defa Beştepe’nin yolunu bilmiyorsun. Bir defa da senin sayısal durumun diğer iki partiyle de bir araya gelsen hükümet kurmaya yeterli değil. O yüzden 'benim zaman kaybına tahammülüm yok' dedim ve anayasa gereği adım attık ve seçim kararı aldık. Millet de bu kararı paylaştı. İşte olan netice çok açık net ortada. Milletimizi kazasız belasız 1 Kasım’a getirdik.

Türkiye 15 Temmuz’da FETÖ çetesi mensupları hainlerin ihanetine uğradı.

Gaziantep saldırısının ardından yaralıları ziyaret ettikten sonra 'artık sabredecek halimiz yok' dedik. ÖSO ile birlikte Suriye’ye girdik. Onları biz Cerablus’a farklı bir bölgeden soktuk. Bu operasyon DEAŞ’a karşı verilmiş en başarılı operasyondur. Hiçbir direniş göstermediler.

Dabık’ta çok direndiler. Bir noktadan sonra dirençleri kırıldı sonra El Bab’a indiler. Şu anda bizim El Bab’a 12-13 kilometremiz var. Dabık’a oradaki Arap kardeşlerimiz az miktarda da olsa Türkmenler yerleşiyor. Bu mücadele devam ederken birileri Kobani’de yaptıkları oyunu burada da yapmak istediler. Dikkatli bir şekilde bu mücadele sürüyor.

'BANA DİKTATÖR DEMİŞLER..'

Nereden bakarsan bak 25-26 milyar dolar harcadık. Dürüstlük kazanmıyor görüyorsunuz. Bunlarda dürüstlük yok. Yaşanan son olaylarda Avrupalı bakanlar Türkiye’ye hücum ediyorlar. Malum partiyi ziyaret ediyorlar. Ne olacak yani kararı mı değiştireceksiniz. Burada hukuk var.Kendilerine gelince “biz hukuk devleriyiz” diyorlar. Bizdeki hukuk guguk mu? Bizimki de tarafsız bağımsız. Sen nasıl saygı istiyorsan bize de saygı duyacaksın kusura bakma. 4 bin MİT dosyası verdim sayın şansölyeye teröristlerle ilgili. Avrupa teröre yataklık yapmaktadır. En basitinden Sabancı ailesi. Biliyorsunuz faili yakalanmıştır diğer kapıdan salınmıştır. Bizler onların bu yaklaşım tarzına karşı somut güvenlik anlayışımız deldirmeyeceğiz. Bizi karikatür yapacaklar gazetelerde filan biz de geri adım atmayacağız. Tarihlerini iyi biliyoruz onların.14 yıllık başbakanlık cumhurbaşkanlığı dönemimde çok iyi tanıdım onları. Artık hücrelerini okuyorum. Onlar bana diktatör demiş hiç umurumda değil. Milletim ne diyor?Onun için ben milletime hizmetkar olmaya geldim derken bunu kast ediyorum.

'KUZU KUZU GİDİP CEZAMIZI ÇEKTİK'

Hukukun usulü belidir. Gitmiyorsan zorla götürülürsün. Yargı kararlarına uymayanlara müsamaha gösterilmesi söz konusu olamaz. Kimsenin yargının tarafsızlığına bağımsızlığına yargı sürecinde tesir etme hakkı yoktur.1999 yılında hakkımdaki hapis kararı kesinleştiğinde kuzu kuzu Pınarhisar Cezaevi’ne gidip cezamızı çektik. Bağırıp çağırıp şov yapmadık. Millet ne dedi? Millet başka şey söyledi: Bizi sizi farklı yerde görmek istiyoruz. Kurduk partimizi 16 ay sonra iktidara getirdi."

Başbakan'dan HDP'ye çağrı: Meclis'e gelinBaşbakan'dan HDP'ye çağrı: Meclis'e gelin