Duvar Arkası: Atılan öğretmenler nasıl geri dönebiliyor?

Türkiye'nin 'sırları' neler? Haberlerin arka planında neler oluyor? Duvar Arkası her hafta haberlerin arkasında olup bitenleri anlatıyor...

Google Haberlere Abone ol

ÖĞRETMENLERİN DÖNÜŞ BİLETİ ‘MİT’TEN

15 Temmuz darbe girişiminden sonra 28 bin 163 öğretmen meslekten ihraç edildi. 672 sayılı KHK ile ihraçların haricinde açığa alınan ve hakkında soruşturmaları devam eden 10 binden fazla öğretmen bulunuyor. Ortada böyle vahim bir tablo iktidar kanadını da zorluyor. AK Parti milletvekillerinin kapısını çalan çok sayıda mağdur öğretmen var. Öyle ki seçim bölgelerinde de mağdurlardan kaçamıyorlar. Ancak,  iktidar milletvekillerinin de eli kolu bağlı! Onlar da 15 Temmuz’dan sonra en yakınlarına bile FETÖ korkusundan kimseye kefil olamadıklarına dikkat çekiyor. Bu nedenle, milletvekilleri yaş tahtaya basmamak için ‘resmi’ yolları tercih ediyor. Bu nedenle öğretmenlerin 'mağduriyet' başvuruları Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderiliyor. Alınan bilgiye göre, başvurular bakan yardımcısının başkanlığında bir komisyon tarafından değerlendiriliyor. Daha sonra MİT’e gönderiliyor ve istihbaratın süzgecinden geçiriliyor. Eğer, olumlu bir gelişme olursa o öğretmen görevine iade ediliyor.

BAHÇELİ HANGİ DİZİYİ İZLİYOR?

Devlet Bahçeli’nin özel sohbetlerinde sevdiği dizileri anlattığı bilinir. Bahçeli’nin son dönem, “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” dizisinin müdavimi olduğu konuşuluyor. Başrollerinde Oktay Kaynarca, Deniz Çakır ve Sanem Çelik’in paylaştığı diziyi MHP Genel Başkanı ilgiyle takip ediyor.

Bahçeli dizi izlerken AK Parti milletvekilleri de onu izliyor. AK Partililer son haftalarda kulislerde sık sık, “Siyaseti Bahçeli belirliyor” serzenişinde bulunuyor. İktidar partisinin milletvekillerine göre Bahçeli, iktidar partisinden de, Başbakan’dan da, Hükümet üyelerinden de 'rol çalıyor'.

CHP’YE DE DOKUNULACAK MI?

CHP milletvekillerinin bir kısmı HDP’ye yönelik operasyondan ve tutuklamalardan rahatsız görünmezken bazı isimler hemen basın açıklaması yaparak tepkilerini dile getirdiler. Kulislerde, "HDP’ye yapılanları eleştirmezsek yarın bize ve Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’na da böyle bir muameleyi reva görebilir AKP iktidarı" diyorlar. Savcının 2 Aralık’ta ifadeye çağırdığı Kılıçdaroğlu’nun ifade vermeye gidip gitmeyeceğiyse henüz bilinmiyor.

Duvar Arkası: HDP operasyonunda 'DEP' ayarıDuvar Arkası: HDP operasyonunda 'DEP' ayarı