Özgür Gündem davasında Mater ve Okatan ifade verdi

Özgür Gündem gazetesi duruşmasına bugün devam edildi. Bugünkü duruşmada gazetenin Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya, Özgür Gündem'le bir günlük dayanışma nöbetinde bulunan gazeteci Nadire Mater ve Derya Okatan bugün hakim karşısındaydı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma amaçlı düzenlenen ‘nöbetçi yayın yönetmeni’ kampanyasına katılan gazeteci Nadire Mater, Derya Okatan ve gazetenin Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya bugün hakim karşısındaydı. Kızılkaya, ifadesinde; "7 Haziran'a kadar bütün gazeteciler Kandil'e gidip röportaj yapıyordu. Tek yapan biz değiliz" dedi. Gazeteci Mater ve Okatan'ın ifadelerinin alınmasının ardından duruşma 9 Aralık'a ertelendi.

SAVUNMADAN

Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya ifadesinde; “Bahsedilen veriler haberlerdir. Düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamındadır. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi içtihatları ortadadır” dedi. Özgür Gündem'le dayanışmak için bir günlük nöbetçi genel yayın yönetmeni olan Nadire Mater ise savunmasında şunları söyledi: “Haber alma hakkımın sınırlandırılmasını kabul etmiyorum. Bu dayanışma yaşananları görünür kılmak için önemliydi. Farklı sesler duyulmaz kılınıyor. Özgür Gündem'le dayanışma bu ortama itirazdır. Dayatmaya karşı çıkma haktır.” Mahkeme 9 Aralık tarihine ertelendi. (HABER MERKEZİ)