Bodrum Çevre Platformu Sözcüsü Ayhan Karahan tutuklandı

HDP'nin açıklamasına katılan Bodrum Çevre Platformu Sözcüsü Ayhan Karahan tutuklandı. Karahan, Erdoğan'a hakaretten yargılanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla'nın Bodrum ilçesinde, geçen cuma günü HDP'nin basın açıklamasına katılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan Bodrum Çevre Platformu Sözcüsü Ayhan Karahan, bu sabah sevk edildiği adliyede tutuklandı. Karahan'ın Avukatı Metin Kesikçiler, tutuklama kararına itiraz edeceklerini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da tutuklandığı operasyonu protesto etmek isteyen bir grup, geçen cuma günü İskele Meydanı'nda toplandı. Burada HDP'lilerin dışında Bodrum Çevre Platformu Sözcüsü Ayhan Karahan da basın açıklaması yaptı. Karahan, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla dün gözaltına alındı. Bu sabah adliyeye sevk edilen Ayhan Karahan, adliyeye getirilmesini bekleyen arkadaşlarını "Günaydın arkadaşlar" diyerek selamladı. Karahan, "Nasılsın" sorusuna ise, " İyiyiz, memleket halleri gibiyiz" dedi. (DHA)