HDP'ye destek için yürüyüş yapan inşaat işçileri gözaltına alındı

HDP'ye yönelik operasyona tepki olarak yürüyüş yapan inşaat işçileri gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen işçilerin gözaltı süreleri uzatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP eş başkanları ve milletvekillerinin tutuklanmasını önceki gün protesto eden Emaar İnşaat işçileri gözaltına alındı. İstanbul Adliyesi'ne getirilen işçilerin gözaltı süresi 48 saat uzatıldı.

Emaar İnşaat’ta çalışan işçiler HDP'ye yönelik operasyonu protesto etmek için 6 Kasım'da yürüyüş yaptı. Üsküdar'da yapılan yürüyüşe katılan 19 işçinin dün gözaltına alındığı öğrenildi. İşçilerin aileleri ve avukatlarıyla görüşmelerine izin verilmiyor. İşçilerin, İstanbul Barosu tarafından görevlendirilen bir avukat eşliğinde ifade verdikleri belirtildi.

"Yasadışı gösteri yapmak" suçlamasıyla Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen işçilerin gözaltı süresi 48 saat uzatıldı. İşçiler tekrar Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

'GÖZALTILAR İŞÇİLERE HAD BİLDİRME ANLAMI TAŞIYOR'

Emaar şantiyesinde örgütlenme çalışmaları yürüten İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat İş) gözaltılarla tepki gösterdi. Yazılı açıklama yapan İnşaat İş gözaltı kararını, "Burjuvazi ve devletinin işçi sınıfına siyaseti, düşünmeyi, sorgulamayı yasaklayan, onu basit bir meta derekesine düşüren tarihsel tutumunun çarpıcı bir ifadesidir" şeklinde değerlendirdi.

İşçilerin operasyona tutum almasının normal olduğu belirtilen açıklamada, bu duruma "yasadışı" muamelesi yapılmasının tüm işçilere "had bildirme" anlamı taşıdığı savunuldu. (HABER MERKEZİ)