Ankara Katliamı sanığı: FETÖ bana kumpas kurdu

Ankara Katliamı davasında ifadesi alınan Mehmeddin Baraç, ifadesini alan polislerin Gülen cemaati üyesi olduğunu öne sürdü. Baraç, kendisine kumpas kurulduğu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 10 Ekim Ankara Katliamı davasında ifade veren sanık Mehmeddin Baraç, kendisine kumpas kurulduğu öne sürdü. Baraç, "İfademi alan polisler FETÖ’cüdür. Bana kumpas kurdular" dedi.

Evrensel gazetesinin haberine göre, duruşmasının 4'üncü gününde Mehmeddin Baraç'ın ifadesi alındı. AK Parti üyesi olduğunu söyleyen Baraç, Fethullah Gülen cemaatinin kendisine kumpas kurduğunu iddia etti. Darbe girişiminden önce tutuklandığını hatırlatan Baraç, ifadesini alan polisleri Fethullah Gülen cemaatine üye olduğunu öne sürdü.

‘BAĞDADİ'YE MEKTUP GÖNDERSEM FİDAN’LA MUHATAP OLURDUM’

IŞİD emiri Yunus Durmaz'ın evinde bulunan belgelerde IŞİD lideri Bağdadi'ye mektup gönderdiği ortaya çıkan Baraç, “Ona mektup göndermiş olsaydım, sizinle değil Hakan Fidan'la muhatap olurdum” yanıtını verdi. Baraç, kardeşinin kayıp olması nedeniyle üç kez farklı yollardan Suriye’ye, kaçak olarak gittiğini de aktardı.

Ankara Katliamı davası: X17 kim?Ankara Katliamı davası: X17 kim?

KADIN AVUKATLARIN SORULARINI YANITLAMADI

Mehmeddin Baraç, kendisinin ve kardeşlerinin IŞİD ile bağlantılarına ilişkin sorulara "Cevap vermek istemiyorum" şeklinde yanıt verdi. Baraç, avukat Eylem Sarıoğlu’nun “Islahder ile ilişkin var mı?” sorusu üzerine “Sadece namaz kılmışlığım var” dedi.

IŞİD ve örgütteki konumu ile ilgili belgeler hakkında sorulan soruları cevaplamayan Baraç, sorgunun ilerleyen bölümlerinde kadın avukatların sorusunu yanıtlamadı.

‘IŞİD BAYRAĞI DEĞİL, PEYGAMBER MÜHRÜ’

Evinde bulunan ve IŞİD’e ait olduğu belirtilen bayrağa ilişkin de konuşan Baraç, “Bu bayrak İslam’ın, peygamberin mührüdür. IŞİD bayrağı değildir. Bu bayrağın üstünde ‘La ilahi illallah’ yazmaktadır. Bu Kur’an’da da yazmaktadır” şeklinde konuştu.

Avukat Karakoç’un “Sorgu konusunda telkinde bulunan oldu mu?” sorusuna da yanıt veren Baraç “Cezaevinde, Güvenpark’ta askerlere yapılan saldırıdan tutuklanan bir kişi bana bir ceza kitabı okumamı söyledi” dedi.