ABD'de Trump isyanı: Yaralılar var!

ABD'de çok sayıda eyalet de Trump karşıtı gösteriler başladı. New York'taki gösterilere Lady Gaga da katıldı. Gösterilerde yaralananlar olduğu bildiriliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donald Trump'ın beklenmedik zaferi ülkenin belli eyaletlerinde büyük protestolara sebep oldu. Kaliforniya, Washington ve Oregon  eyaletlerinde  çok sayıda genç Trump'ı protesto etti.

pr11

The Independent'ın haberine göre Los Angeles'taki Kaliforniya Üniversitesi önünde toplanan yaklaşık bin 500 kişinin yaptığı yürüyüşte, "Benim başkanım değil" şeklinde slogan attı. Bazı göstericilerin Meksika bayrağı taşıdığı görüldü.

pr22

San Fransisco'nun biraz dışındaki Oakland'da yapılan gösterilerde bazı mekanların camları indirildi. Araçlar ve Trump kuklaları ateşe verildi. Olaylarda çok sayıda yaralanan olduğu bildiriliyor. New York'ta Trump kulelerinin biraz dışında yapılan protestolarda Lady Gaga da sahne aldı. Lady Gaga üstünde Aşk nefreti ezer (Love Ttrumps Hate) yazan bir dövizle bir kanalizasyon tankerinin üstüne çıktı. İlk günden başlayan protestolar sebebiyle etnik, toplumsal ve coğrafi gerilimlerin artmasından korkuluyor.