Dershanelerin kapatılması İzmir'de protesto edildi

KHK ile belediye dershanelerinin kapatılması İzmir'de protesto edildi. Öğrenci ve veliler, hükümetin karardan geri dönmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - OHAL kapsamında çıkartılan 676 sayılı KHK (Kanun Hükmünde Kararname) ile belediyelerin açtığı, ücretsiz dershaneler ve kurslar kapatıldı. İzmir'in Buca ilçesinde bir araya gelen veliler ve öğrenciler kararı protesto etti. Eylemde konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, hükümete bu karardan geri dönme çağrısı yaptı.

Yüzlerce veli ve öğrenci, Buca Belediyesi tarafından eğitim verilen Aziz Nesin Bilgi Eğitim Merkezi önünde toplandı. "Eğitim Hakkımız Engellenemez", "OHAL'de Eğitime dokunma" pankartlarının açıldığı eylemde CHP'li Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina konuşma yaptı.

KHK ile belediye dersaneleri kapatıldıKHK ile belediye dersaneleri kapatıldı

Hükümeti karardan geri dönmeye çağıran Piriştina, "Biz fırsat eşitliğini, eğitim eşitliğini savunduk. Dar gelirli ailelere çocuklarını bu ülkedeki üniversitelere hazırlamak için hep birlikte yola çıktık. İşte bu çıktığımız yolda bu mücadele bir engele takılıyor. Gelin bu karardan geri dönelim" dedi.

Karar nedeniyle Buca'da 1200 öğrenci ve 47 öğretmenin mağdur olduğunu dile getiren Piriştina, "Biz bunun kalitesini nasıl artırırız derken tamamen kalkıyor. Eğer bu hak engellenir ve elimizden alınmaya kalkarlarsa bu mücadelemiz yarım kalır, ülkenin mücadelesi yarım kalır. Gelin eğitime kayıtsız şartsız destek olalım" şeklinde konuştu. (İZMİR/DHA)

Belediye dershanelerinin kapatılması protesto edildiBelediye dershanelerinin kapatılması protesto edildi