Antalya'daki çatışmaya yayın yasağı getirildi

Antalya'da polisler ve 3 kişi arasında çatışma çıktı. Bir ATM'ye bomba atan şüpheliler, uzun namlulu silahlarla polislere ateş açtı. Operasyon devam ederken olayla ilgili olarak yayın yasağı getirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bir ATM'ye el bombası atıldı. Olay yerine gelen polislerle bombayı atan 3 kişi arasında çatışma çıktı. Bir binaya sığınan şüphelilerden bir kişi yaşamını yitirdi.

Hurma mahallesinde saat 22.00 sıralarında bir ATM'ye el bombası atılması üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen polislere, uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Çıkan çatışmada 3 şüpheli, ara sokaklara kaçtı.

Bir binaya sığınan şüphelilerle polis arasındaki çatışma devam etti. Takviye ekiplerin yanı sıra özel harekat polislerinin de sevk edildiği binaya operasyon düzenlendi. Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın olay yerine gelerek yönettiği operasyonda, ilk belirlemelere göre bir şüpheli hayatını kaybetti.

Operasyonun hala devam ettiği belirtildi.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Antalya Valiliği İl Olağanüstü Hal Bürosu tarafından, çatışmaya ilişkin yayın yasağı getirildiği açıklandı. Antalya Valisi Münir Karaloğlu imzasıyla yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Söz konusu terör olayına istinaden ilgili makamlarca gerekli soruşturmanın başlatıldığı ve hala soruşturmanın devam ettiği; olayın hemen akabinde olaya ilişkin görsel ve yazılı medya, internet ve sosyal medyada haberler yapıldığının görüldüğü, bu durumun kamu düzenini ve güvenliğini bozduğu, ayrıca olaya ilişkin TCK 302 maddesi uyarınca başlatılan soruşturmanın selametini tehlikeye düşürdüğü anlaşılmakta olup; 2935 Sayılı Olağanüstü Hal Kanununun 11’inci maddesinin f bendi; 'Söz, yazı, resim, film, plak ve ses görüntü bantlarının (kayıt) ve sesle yapılan her türlü yayımı denetlemek, gerektiğinde kayıtlamak veya yasaklamak' hükmü gereğince kamu düzeni ve güvenliğini sağlamak; suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı-görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj ve bu içerikteki yayınların yasaklanmasına karar verilmiştir." (ANTALYA/DHA)