Hastalıktan tahliye edilen Aysel Doğan da Tunceli’de gözaltına alındı

İkinci Barış Grubu üyesi, Tunceli belediye eşbaşkanlarıyla beraber gözaltına alındı. Doğan, sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmişti.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR- Tunceli’de belediye eşbaşkanları ve siyasetçilere yönelik operasyonda 17 yılını cezaevinde geçiren ve sağlık sorunları nedeniyle serbest bırakılan Barış Grubu üyesi Aysel Doğan da gözaltına alındı.

Evine baskın yapılan Doğan, İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

HAPİSTE KANSER OLMUŞTU

KCK operasyonları kapsamında 2011 yılında tutuklanan Doğan, cezaevinde yumurtalık kanserine yakalanmış, tahliye edilmesi yönünde yapılan başvurular üzerine 7 Mayıs 2015’te Yargıtay kararıyla serbest bırakılmıştı.

Aysel Doğan, tahliye edildikten sonra tedavisine dışarıda devam ediyordu.

İKİNCİ BARIŞ GRUBUNDAYDI

1953 yılında Tunceli’de doğan Aysel Doğan, değişik tarihlerde yaklaşık 17 yıl hapis yattı. Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi bölümünden mezun olan Doğan, 12 Eylül 1980 darbesi sırasında tutuklandı. İki yıl boyunca hiç mahkemeye çıkarılmadı. 1990 Mayıs ayında bu kez Tunceli'de tutuklanan Doğan, Erzincan'da 11 ay tutuklu kaldı.

İltica ettiği Avrupa’da da siyasal faaliyetlerini sürdüren Aysel Doğan, 1999 yılında PKK lideri Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine ikinci Barış Grubu üyesi olarak Avrupa'dan gelen heyet içerisinde yer aldı. Türkiye'ye gelir gelmez gözaltına alınıp tutuklanan Doğan, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

2009 yılında cezaevinden çıktı ve Tunceli'de Dersim Alevilik İnanç ve Kültür Akademisi Derneği'ni kurarak dernek bünyesinde çalışmalar yürüttü. KCK operasyonunda gözaltına alındı ve 28 Eylül 2011 tarihinde bir kez daha tutuklandı. 18 yıl ağır hapis cezasına çarptırılan Aysel Doğan, sağlık sorunları nedeniyle Yargıtay kararıyla tahliye edilmişti.

Etiketler Tunceli aysel doğan