Mardin, Siirt ve Tunceli'de belediyelere kayyım atandı!

Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün yerine Vali Mustafa Yaman Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ın yerine Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad kayyım atandı...

Google Haberlere Abone ol

MARDİN - İçişleri Bakanlığı, Mardin Büyükşehir, Siirt ve Tunceli belediye başkanlıklarına kayyım atadı. İçişleri Bakanlığı tarafından bu sabah yapılan açıklamada Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Siirt Belediyesi'ne kayyum atandığı belirtildi. Bakanlık açıklamasında şöyle denildi:

"Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve tutuklanan Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, İçişleri Bakanlığı'nın 16.11.2016 tarihli kararı ile görevlerinden uzaklaştırılmışlardır. İçişleri Bakanlığı'nca; Mardin Valisi Mustafa Yaman Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak, Siirt Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın ise, Siirt Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmişlerdir."

Öğle saatlerinde yapılan açıklamada ise Tunceli Belediyesi'nde dün tutuklanan belediye başkanı Mehmet Ali Bul'un yerine Vali Yarımcısı Olgun Öner'in kayyım atandığı duyuruldu.

mardin23

Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne kayyım atanmasından sonra polis, belediye binasının çevresinde yoğunlaşan güvenlik önlemi aldı. Polis Belediye binasının içinde arama yaparken, kayyım atanmasını protesto ederek iş başı yapmayan belediye personeli, bahçede bekleyişini sürdürüyor. Polis, işbaşı yapmayanlar hakkında tutanak tutulacağını duyurdu.

Van Belediye Başkanı gözaltındaVan Belediye Başkanı gözaltında

GENEL SEKRETER TEBLİĞİ KABUL ETMEDİ

Daha sonra polisler belediye binasının içinde arama yapmaya başladı. Aramalar devam ederken Valilik Özel Kalem müdürü belediyeye gelerek, Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteriyle görüştüğü ve kararı tebliğ etmek istediğini söyledi. Genel Sekreter, kayyım atanmasını kabul etmediklerini belirterek tebligatı kabul etmedi.

Kararı protesto eden Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bahçedeki bekleyişleri ise devam ediyor.

SİİRT'TE VALİ YARDIMCISI BAŞKANLIK KOLTUĞUNA OTURDU

DBP'li Tuncer Bakırhan'ın tutuklanmasının ardından Belediye Başkanlığı'na İçişleri Bakanı tarafından kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Ceyhun Dılşad Taşkın, sıkı güvenlik önlemlerinin ardından belediye binasına gelerek başkanlık makamına oturdu. Sabah erken saatlerde Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay'ın bizzat yönettiği bir operasyon için Valilik binası önünde toplanan ve aralarında özel harekat timlerinin de olduğu güvenlik güçleri, belediye binasına hareket etti.

siirt3

Çevrede önlem alan güvenlik güçleri, ilk olarak binaya giriş ve çıkışları yasakladı. Daha sonra bomba uzmanı ekipler, özel eğitimli köpeklerle belediye binasına girerek arama başlatırken, keskin nişancı özel harekat timleri de çevredeki yüksek binalarda konuşlandırıldı. Belediye binasında arama yapmak için belediyede görevli bir kaç yetkili, yapılan üst aramalarının ardından binaya alınırken, bunun dışında kimse içeri sokulmadı. Yaklaşık 2.5 saat süren aramadan sonra bomba uzmanı ekipler belediye binasından çıktı. Yapılan bomba aramasının ardından bu kez bilişim uzmanları ve arama yapacak polis ekipleri içeri girdi.

siirt2

Alınan önlemlerin ardından kayyum olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ceyhun Dılşad Taşkın da Belediye binasına gelerek başkanlık makamına oturdu. Başkan Vekili Taşkın, belediye binasına girişte herhangi bir açıklama yapmadı. (DUVAR/DHA)

'12 Eylül'de başaramadılar yine başaramayacaklar''12 Eylül'de başaramadılar yine başaramayacaklar'