'Müvekkilim ajanlığı kabul etmediği için tutuklandı'

Tutuklanan gazeteci Cemil Uğur'a adliyede ajanlık teklifi yapıldığı öne sürüldü. Avukatı Uğur'un teklifi kabul etmeyince tutuklandığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin'de haber takibi sırasında gözaltına alınan ve tutuklanan Evrensel gazetesi muhabiri Cemil Uğur'a ajanlık teklif edildiği öne sürüldü. Avukat Tugay Bek, Uğur'un ajanlık teklif etmediği için tutuklandığını söyledi.

Evrensel gazetesinden Volkan Pekal'ın haberine göre, avukat Tugay Bek gazeteci Cemil Uğur'la Hatay T Tipi Cezaevi'nde görüştü. Bek, Uğur tutuklanmadan önce adliyede sivil giyimli iki kişinin yanına gelerek, dışarıdan çekilmiş fotoğrafını gösterdiğini ve iki ev hakkında bilgi istediğini aktardı. Uğur’a ajanlık dayatıldığını iddia eden Bek, “Belki Cemil bu teklifi kabul etse, istedikleri bilgileri verse bugün tutuklanmayacaktı” dedi.

Tutuklama kararının siyasi bir karar ve "polis komplosu" olduğunu söyleyen Bek, “Bu gün Fethullahçı polislerin komplolarını, çetevari hukuksuz uygulamalarını dile dolayanlar bu günün hukuksuzluklarına karşı üç maymunu oynuyor” şeklinde konuştu.

CEZAEVİNDE KİTAP VE GAZETEYE İZİN VERİLMİYOR

Gönderilen mektupların Uğur'a ulaşmadığı bilgini veren Tugay Bek, cezaevine hiçbir kitabın alınmadığını dile getirdi. Bek, her hafta dilekçe verilmesine rağmen, herhangi bir gazetenin koğuşa alınmadığını belirtti.