'OHALzede' sayısı 50 bini geçti

Kamuoyunda “Mağdur Komisyonu” olarak bilinen CHP OHAL Sürecini İzleme Komisyonu'na yapılan başvuru 50 bini geçti. Son başvurularda polis ve zabıt katiplerinin yoğunluğu dikkat çekti. Açığa alınan öğretmenler içinse '24 Kasım Öğretmenler Günü' için 'müjde verin' çağrısı var...

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP'nin OHAL uygulamalarını izlemek amacıyla kurduğu komisyonun çalışmaları devam ediyor. OHAL'in 4. ayı geride kalırken başvuru sayısı da 50 bini geçti.

Komisyonun yürütücülerinden Parti Meclisi Üyesi Yıldırım Kaya, yüz yüze 10 bine yakın başvuru aldıklarını, e-mail ve telefonla yapılan başvurular eklendiğinde mağdur sayının 50 bini geçtiğini söyledi. Kaya'nın verdiği bilgilere göre son yapılan başvurularda, tutuklanmış ve meslekten ihraç edilmiş hakimlerle çalışan zabıt katiplerinin başvurularındaki artış dikkat çekiyor. Yine çok sayıda ihraç edilmiş veya açığa alınmış polis başvurusu var.

ÖĞRETMENLER 24 KASIM MÜJDESİ BEKLİYOR

Son yapılan ihraçlarda daha çok sorun bulunduğuna işaret eden Kaya, bunu ilgili kurumların da kabul ettiğini söyledi. Meslekten ihraç edilen 53 bin öğretmenden 16 bininin CHP'ye başvuru yaptığını anlatan Kaya, büyük kısmı Eğitim Sen'li açığa alınan öğretmenlerin durumunu da yakından izlediklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptıkları görüşmelerle ilgili bilgi veren Kaya, “Açığa alınan öğretmenlerle ilgili çalışmanın bittiğini öğrendik. Bu çalışma doğrultusunda aralarında ihraç edilenler oldu. Kalanların iade edilmesi gerek, ama Bakanlık bunun için talimat beklediğini söylüyor” dedi.

Kimden talimat beklendiğini bilmediklerini kaydeden Kaya, Bakan İsmet Yılmaz'a çağrıda bulundu. Kaya, “24 Kasım Öğretmenler Günü yaklaşıyor. Öncesinde göreve dönüşün yolunu açın. Çocukları öğretmenleriyle, öğretmenleri öğrencileriyle buluşturun. Bu da öğretmenlere 24 Kasım müjdesi olsun” dedi.

Etiketler polis öğretmen OHAL