Siirt'ten bir acı haber daha

Siirt'in Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'ndeki bakır madeninde heyelan nedeniyle meydana gelen göçük altında kalan 11 işçiden 23 yaşındaki Sedat Bulut'un cesedi de bugün çıkarıldı. Toprak altında kalan 10 işçiyi arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 100 kişilik uzman ekip, Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Maden Köyü'ndeki özel bir firmaya ait bakır madeninde 4 gün önce meydana gelen göçüğün altında kalan işçileri arama çalışmalarına devam ediyor. Arama kurtarma çalışmalarını yapan ekipler, kademeli olarak çalışma yaparken, diğer ekipler de güvenliği sağlamaya çalışıyor. Kazı sırasında alınan toprak ve moloz yığınları, kamyonlarla maden ocağının dışındaki bölgeye taşınıyor.

Yapılan arama ve kurtarma ekiplerinin sürdürdüğü çalışmalarda toprak altında kalan işçilerden birinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Çıkarılan cesedin, işçilerden Sedat Bulun'a ait olduğu belirlendi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, bugün göçük bölgesine giderken, Siirt'e geleceği bildirilen Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın ise bu programının iptal edildiği öğrenildi.

16 işçi göçük altında kalmıştı. Sedat Bulun'la birlikte şu ana kadar 6 işçinin cenazesi toprak altından çıkarılabildi.

(SİİRT-DHA)