HDP milletvekiline müebbet istendi

HDP Van Milletvekili Adem Geveri hakkında, 'PKK'nın saldırılarını övdüğü ve örgüt propagandası' yaptığı gerekçesiyle dava açıldı. Savcı, ağırlaştırılmış müebbet ve 35 yıla kadar hapis talep ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Anayasa değişikliğiyle dokunulmazlığı kaldırılan milletvekilleri arasında yer alan HDP'li Adem Geveri'nin 2015 yılının 28 Eylül, 18 Mart ve 27 Nisan tarihinde yaptığı konuşmalarla ilgili yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Hazırlanan iddianame, Van 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, Geveri'nin yaptığı konuşmalarda PKK'nin şiddet eylemlerini övdüğü ve 'terör propagandası yaptığı' önü sürüldü. Savcı, Geveri'nin 'devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak', 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 35 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

KONUŞMALARI DELİL OLDU

İddianamede Geveri'nin geçen 27 Nisan'da HDP'nin seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmada, "Bende bir evladınız olarak Azadi Hareketi ve HDP ile Kürdistan için bir ittifak yaptık, biz adil bir sistem kuracağız. Hak, adalet, özgürlük gerilladır, Öcalan'dır" ifadelerini kullandığına yer verildi.

Savcı iddianamesinde 28 Eylül 2015'te kent merkezindeki bir parkta konuşan Geveri'nin "Çocuklar asimile edilmektedir. Biz nasıl yıllardır tek dil üzerinden eğitimi, tek millet, tek bayrak söylemini protesto ediyorsak, bu yılda sivil toplum kuruluşları ve parti olarak bir haftalık boykota destek çıkarak çocuklarımızın bu eğitimi görmesini istemiyoruz" şeklindeki sözlerini de iddialarına dayanak yaptı. (HABER MERKEZİ)