MEB'de proje okul eylemine izin verilmedi

Ankara'da velilerin MEB önünde yapacağı proje okullar açıklamasına polis izin vermedi. Veliler yetkililerle görüşerek topladıkları imzaları iletti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Proje okul' uygulaması kapsamına alınan liselerin velileri uygulamaya itiraz etmek için Ankara'da bulunan Milli Eğitim Bakanlığı önüne basın açıklaması yapmak istedi. İlerihaber'in haberine göre topladıkları imzaları da bakanlık yetkililerine iletmek isteyen velilerin açıklama yapmasına ise izin verilmedi.

Bakanlığın önüne gelen velilerin açıklama yapmasına polis izin vermezken CHP milletvekilleri Barış Yarkadaş, Onursal Adıgüzel ve veliler yetkililerle görüşmek üzere bakanlık binasına girdi.

Görüşmenin ardından bakanlığın önünde açıklama yapan bir veli, uygulamanın iptali için toplanan 22 bin 900 imzayı ilettiklerini belirterek şunları söyledi: "Çocuklarımızın daha iyi eğitim alması için mücadele eden velileriz hepimiz. Proje okul yönetmeliği bizi veliler olarak rahatsız etti. Biz de buna dair bakanlığın bu yönetmeliği yeniden gözden geçirmesi için velilerden ve çocuğunun geleceğinden kaygı duyanlardan 22 bin 900 imza topladık. Bugün onları bakanlığa vermek üzere geldik. Daha önce il milli eğitim müdürlüğüne de dilekçe verdik ama bir cevap gelmediği için bir üst kurum olan MEB'e geldik. Keşke daha iyi karşılanmaış olsaydık keşke bunları yaşamamış olsaydık. Dilekçelerimizi verdik, kaydını aldırdık. Dilekçemizin akıbetini takip edeceğimizi bildirdik."