İtalya'dan HDP tepkisi

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni'den Türkiye'ye eleştiri... İtalyan bakan, HDP vekillerini tutuklanmasının meşru olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, HDP'li vekillerin tutuklanmasına tepki gösterdi. Gentiloni, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın AB'ye yönelik mülteci çıkışına dair bir soruyu yanıtlarken, hükümeti eleştirdi. İtalyan bakan, "Türkiye, saldırı altında olan bir ülke, bir darbe girişimine maruz kaldı ve her gün terör tehdidi altında. Ancak bu, HDP milletvekillerini tutuklanmaya kadar götüren dokunulmazlıkların kaldırılması gibi bazı kabul edilemez şeyleri meşrulaştıramaz" dedi.

Gentiloni, Erdoğan’ın, mültecilere ilişkin "Bana bak, eğer daha ileri giderseniz bu sınır kapıları da açılır, bunu da bilesiniz" sözlerine de "Bu tehdidini uygulamaya koyarsa, sorumluluğunu da üstlenir" diye karşılık verdi. Gentiloni, La Stampa gazetesiyle söyleşisinde, "Biz bunu dikkate alacağız. Ortak çıkarımız, kapıyı açık tutmak ya da en azıdan aralık bırakmaktır" ifadelerini kullandı. (Dış Haberler)

Etiketler hdp'ye operasyon