Eylem yapa yapa adresi anıt önü oldu

OHAL kararnamesiyle açığa alınan akademisyen Nuriye Gülmen’in “işimi geri istiyorum” döviziyle haftalardır yaptığı eylem, imza kampanyasına dönüştü. Öte yandan bugüne kadar 17 kez gözaltına alınan Gülmen'in ikemetgâh adresinin polis tarafından resmi olarak 'İnsan Hakları Heykeli önü' olarak güncellendiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - “Açığa alındım, işimi istiyorum” döviziyle her gün farklı saatlerde Ankara Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde oturma eylemi yapan akademisyen Nuriye Gülmen, bugüne kadar 17 kez polis tarafından kendisine destek verenlerle birlikte gözaltına alındı. Her gözaltı sonrası serbest bırakılan Gülmen protestosundan vazgeçmedi.

Akademisyen Gülmen ilk kez dün, kendisine eşlik eden, KHK ile kamudan ihraç edilmiş Semih Özakça ile birlikte oturma eylemini gözaltına alınmadan sonlandırdı.

nuriyegulmen2 Nuriye Gülmen ile ihraç edilen Semih Özakça.

Akademisyen Nuriye Gülmen’e bugünkü eyleminde destek vermeye gelenler arasında, son KHK ile ihraç edilen, 2000 yılında Burdur Cezaevi’nde mahkûmlara yönelik operasyonda duvarı yıkan kepçe tarafından kolu koparılan Veli Saçılık da vardı.

nuriyegulmen3 Gülmen ile Özakça Yüksel Caddesi'nde destek için imza topladılar.

İşine dönmek için haftalardır sesini duyurmaya çalışan akademisyen Gülmen ve kendisine eşlik eden Semih Özakça, Yüksel Caddesi’nde destek için imza topladı. İmza kampanyası’nın www.change.org üzerinden süreceği öğrenildi.

nuriyegulmen4 KHK'lerle kamudan ihraç edilen Veli Saçılık ile öğretmen Acun Karadağ da eylemdeydi.

'ADRESİM, İNSAN HAKLARI ANITI ÖNÜ!'

Öte yandan Nuriye Gülmen, öğle saatlerinde Twitter hesabından, "İkametgah adresimdir efendim. Mernis'e böyle kayıtlıyım şu an: Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önü" paylaşımında bulundu.

Gülmen bu durumu sosyal paylaşım sitesinde "Sevgili avukatım Şahap Bey, adres bilgileri konusunda bir sorun olduğu bilgisiyle yanıma geldi. Mernis adresim tebligat yapmak için geçerli bir adres değilmiş. Bir de baktık, adres bilgisinde 'Ankara Yüksel Caddesi (İnsan Hakları Heykeli Önü) yazıyor. Daha önce polis ikametgâh adresi istemişti, ben de 'ne ev bıraktınız, ne bark, eşyalarım depoda, ben her gün gözaltındayım, verebileceğim tek adres Anıt önü' demiştim. Meğer beyanımı esas kabul etmişler. Beni her gün konutumda oturduğum için gözaltına alıyorlarmış demek ki" sözleriyle anlattı.