KTÜ'de öğrencilere 'ring' müdahalesi

Yemekhaneye rahatça ulaşabilmek istiyorlar. Talepleri bir servis. Rektörlüğe göre ise bu makul bir istek değil.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) Yabancı Diller ve Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin yemekhaneye ulaşabilmek için 'Ring servisi' talepli eylemine polis müdahale etti.

Öğle saatlerinde Yabancı Diller ve Edebiyat Fakültesi kantininde Öğrenci Kollektifleri'nin çağrısıyla bir araya gelen öğrenciler, ‘Beslenme hakkımız engellenemez' ve 'Bu ringe kaybetmek için çıkmadık’ pankartlarıyla Rektörlük binasına yürüdü. Grup adına kohuşan öğrenci Faruk Akkavak, daha önce A kapısının yakınlarında bulunan yemekhanenin dönemin başında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin yakınına taşındığını ve Yabancı Diller ve Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin yemekhaneye ulaşımının zorlaştırıldığına dikkat çekti, ulaşımın sağlanması için rektörlükten 'ring otobüs' talebinde bulundu.

Açıklamaların ardından grup adına Faruk Akkavak ile Yasemin Irkıçatal adlı öğrenciler KTÜ Rektör Yardımcısı Hikmet Öksüz ile görüştü. Ancak görüşme sonrasında taleplerinin karşılık bulmaması üzerine eylemi sürdüren gruba özel güvenlik ve polis müdahale etti. Arbedenin ardından rektörlük önünden ayrılan grup, kampüs içinde bir yürüyüş daha gerçekleştirdi. Talepleri yanıt bulana kadar mücadele edeceklerini söyleyen öğrenciler pankartları rektörlük önüne bıraktı. (TRABZON/DHA)

Etiketler trabzon ktü