'Ekonomi silahları bir kez daha bize doğrultuldu'

Türkiye'nin ekonomik saldırıya maruz kaldığını savunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Suriye ve Irak'ta kritik hamleler yaptığımız, AB ile önemli kararların arefesinde olduğumuz bir dönemde bir kez daha ekonomi silahları bize doğrultuldu" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe'de muhtarlara seslendi. Erdoğan, konuşmasında, 'vatanını seven herkesin' dolarını bozdurup TL'ye geçmesini istedi.

Beştepe'deki 31. Muhtarlar Toplantısı'nda, Erdoğan ağırlıkla olarak ekonomiye değindi ve herkesi 'tulumbaya su taşımaya' çağırdı.

Erdoğan'ın konuşmasında şu başlıklar öne çıktı:

EKONOMİDE ELBETTE SORUNLAR VAR: İhracatta yapılan saldırıya ilave olarak döviz spekülasyonuyla ekonomimiz çökertilmeye çalışıyor. Ekonomimizin bazı sorunları elbette var, hükümetimiz bunların çözümü için gayret gösteriyor, tedbir alıyor. Piyasadaki durgunluk psikolojik ve provakatif eylemlerden gerçekleşiyor. Suni bir kur yükselişiyle karşı karşıyayız. Milletimizi bu konuda farklı bir anlamda yardıma çağırdık. 'Dövizleri altına ve TL’ye çevirin' dedik. Bizi baskı altına almaya çalışanlara böyle bir cevap verdik.

İLK DEĞİL: Ekonomide maruz kaldığımız saldırıyla ilk kez karşılaşmıyoruz. Her siyasi hareketin arkasında gizli veya açık ekonomik saldırı girişimleri de vardır. Biz aldığımız tedbir istikrar ve güven ortamıyla bütün bu girişimleri bertaraf ettik. Biz bu milleti faiz lobisine mahkum etmeyeceğiz. Hangi şartlarda olursa olsun, bu mücadeleyi vereceğiz. Sağolsunlar, 'Yalnız kalsam da' dediğimde, 'Yalnız değilsin' Tweetleri gelmeye başladı. Şu an diyorum ki, yalnız değilim. Kriz öncesi, 2007 cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi ekonomiyi bir silah olarak kullanmaya çalışmışlardı. Türkiye'nin Suriye ve Irak'ta kritik hamleler yaptığı, cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş hazırlığı yaptığı, Avrupa Birliği ile önemli kararların arefesinde olduğu dönemde bir kez daha ekonomi silahları bize doğrultuldu. Maruz kaldığımız son ekonomik saldırı karşısında millet arkamızda durdu. Süratle dövizden TL'ye dönüldü. Kirada da dövizden liraya geçiş var. Vatanını seviyorsan, dolarını bozdurup Türk lirasına geçeceksin.

İYİ BİR NOKTADAYIZ: AB hesaplama metotları TÜİK tarafından açıklanacak. Açıklandığında Türkiye’nin nerede olduğunu göreceğiz. Kim ne derse desin, biz iyi bir noktadayız. 17-25 Aralık'ta Suriye krizlerinde hep aynı oyunu oynadılar. Başarılı olamadılar. 15 Temmuz’da buna yeltenemediler bile. Türkiye’nin gücünü sadece mevcut rakamlarla ölçmeye çalışanlar, tarih boyunca hep yanılmışlardır. Milletimin duası vardır, gönül coğrafyamızda nereye gitmişsek hepsinin gözlerinde aynı şeyi gördük.

Bahçekapılı: Alman polisine böyle bağırdımBahçekapılı: Alman polisine böyle bağırdım

ALMANYA'YA MİSLİYLE KARŞILIK VERİLECEK: (Almanya'da Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'nın bekletilmesi) Teröristi alıyorsun ülkende misafir ediyorsun, ağırlıyorsun ama bu ülkenin TBMM Başkan Yardımcısı'nı ve heyetini orada kapıda saatlerce bekletiyorsun. Şimdi bunlara aynısını yapmak gerekmez mi? Ondan sonra Erdoğan oluyor 'diktatör'. Sen benim Meclis Başkan Yardımcıma, bir bayan milletvekiline bu tür bir yanlışı yaparsan, senin polisin vesairen bunu yaparsa, buna aynısıyla mukabele etmem lazım. Bütün oradaki personelin kimse, neyse bunlara gereğini yapmadığın sürece Türkiye de buna misliyle mukabele eder, etmek durumundadır.