Rojvan bebek özgürlüğe kavuştu

Tutuklu yargılanan Leyla Eleftoz Baran, serbest bırakıldı. Baran, beş aylık oğlu Rojvan ile yaklaşık 5 aydır Mardin Kapalı Cezaevi’nde hakim karşısına çıkmayı bekliyordu.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Leyla Eleftoz Baran, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 12 Ocak'ta aracın içinde öldürülen bir şahsın üzerinden adının yazılı olduğu bir kağıt çıktığı gerekçesiyle yaklaşık 5 ay önce gözaltına alındı. Leyla Eleftoz Baran, örgüt üyeliği suçlamasıyla tutuklanarak Mardin Kapalı Cezaevi’ne konuldu. Baran yaklaşık 5 ay tutuklu kaldı.

Çatışmanın yaşandığı tarihte 8 aylık hamile olan Baran, tutuklandığında Rojvan, 5 aylık bir bebekti.  Baran, savcılıkta verdiği ifadede, öldürülen şahsı tanımadığını, memur olduğunu, o tarihte 8 aylık hamile olduğunu, hiçbir örgütle bağının olmadığını anlattı. Avukatın aileye aktardığına göre ifadeyi alan savcı, Leyla Eleftoz’a “İfadeni samimi buluyorum” dedi ama yine de tutuklama istedi.

İLK DURUŞMADA SERBEST KALDI

Mardin Cezaevi’ne gönderilen Baran, 5 aylık oğlundan ayrılmak istemeyince, Rojvan bebek de cezaeviyle tanıştı. Rojvan’ın cezaevi koşullarında hastalanmasıyla cezaevindeki çocuklar bir kez daha gündeme gelmişti.

rojvan-cezaevi

Leyla Eleftoz Baran bugün çıkarıldığı mahkemede serbest bırakıldı. Baranın avukatı Mehmet Emin Bozkurt’un verdiği bilgiye göre Baran bugünkü duruşmaya da oğlu Rojvan’la birlikte katıldı.

Savcının tutuklama talebine rağmen mahkeme Baran’ın tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Avukat Bozkurt, “Müvekkilim tutuksuz yargılanacak. Leyla hanım için adli kontrol şartı istenmedi, ancak yurtdışı yasağı getirildi” dedi.

'TUTUKLU KALIRSAM ROJVAN'I ALMAYA GELİN'

Bozkurt, Rojvan bebeğin sağlık durumuyla ilgili de şu bilgileri verdi: “Çocuk cezaevinin koşullarından hem fiziksel hem de psikolojik olarak etkilendi. Sık sık hastalanıyordu. Bugün de duruşmadan önce annesi, ‘Eğer tutuklu kalırsam yarın çocuğu doktora götürmek için almaya gelin’ demişti. Çocuk 50 kişilik bir koğuşta kalıyordu, dışarı çıktığında dışarıyı algılayamıyor, donuklaşıyordu. Bugün de rahatsız olduğu çok belliydi.”