'Veli Saçılık'a yapılan hukuksuzluk son bulsun'

Öğrencilik yıllarından beri hak gaspına maruz kalan Veli Saçılık için kampanya başlatıldı. Kampanya, bakanlıklara sunulacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Veli Saçılık, öğrencilik yıllarında bildiri dağıttığı gerekçesiyle gözaltına alındı, örgüt üyeliği suçlamasıyla tutuklandı. 5 Temmuz 2000’deki Burdur E tipi Cezaevi’nde mahkumlara yönelik operasyonda, iş makinesinin cezaevine girmesi sonucu kepçe ile kolu koptu, kopan kolu köpeklere attılar. Saçılık cezası tamamlandıktan sonra açtığı tazminat davasını kazandı.

Ancak Maliye Bakanlığı, cezaevi operasyonundan 13 yıl sonra Veli Saçılık’a tazminat davası açtı, operasyon sırasında duvarları yıkılan hapishanenin zararını ödemesini talep etti. Adalet Bakanlığı da Saçılık’ın kazandığı tazminatı geri istedi. Tüm bu süreçler sonunda AİHM, Türkiye’yi mahkum etti.

Uzun yıllardır devletin haksızlıklar silsilesine uğrayan Veli Saçılık, son olarak 677 sayılı KHK ile işinden ihraç edildi. Change.Org sitesi, 'hak gaspı yaşayan Veli Saçılık'ın görevine iade edilmesi' talebiyle imza kampanyası başlattı. Kampanya sonuçları, Başbakanlık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na teslim edilecek. (HABER MERKEZİ)

Kampanyanın linki

'İkinci kolumu KHK ile kopardılar''İkinci kolumu KHK ile kopardılar'

Veli Saçılık böyle gözaltına alındıVeli Saçılık böyle gözaltına alındı

Erdal Eren’in arkadaşlarından Veli Saçılık’a Direnç Gülü ödülüErdal Eren’in arkadaşlarından Veli Saçılık’a Direnç Gülü ödülü