Başbakan Binali Yıldırım: Saldırının hedefi Türkiye ve Rusya ilişkilerini bozmak

Rusya Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov'a yönelik suikastla ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, Rusya Federasyonu Türkiye Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov'un öldürüldüğü suikastla ilgili yazılı açıklama yaptı. Yıldırım, saldırının hedefinin Rusya ile gelişmekte olan ilişkileri bozmak olduğunu belirtti.

Olayın ilk anından itibaren konuyu yakından takip ettiğini aktaran Başbakan Yıldırım, Rusya'ya gelişmelerden hakkında anında bilgi verdiğini açıkladı.

Saldırının Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkileri bozmayı amaçladığını vurgulayan Yıldırım, “Bu ve buna benzer olayların, asla ve asla çabalarımızı aksatmayacağı inancını taşıyorum” dedi.

Başbakan Yıldırım, "Geçtiğimiz hafta Moskova'da yakından çalışma imkanı bulduğumuz bu değerli büyükelçiyi kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Bu alçak terör eyleminin faili ve arkasındaki karanlık çevreleri açığa kavuşturmak ve adalete teslim etmek için her türlü çaba gösterilmektedir" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, suikast nedeniyle, Büyükelçi Karlov'un yakınları, Rusya halkı ve tüm diplomatik camiaya taziyelerini ilettiğini belirtti. (HABER MERKEZİ)